València és la millor ciutat del món per a viure, segons el rànquing d'InterNations

La comunitat més gran d'expatriats ressalta la ciutat per davant de Dubai, Mèxic, Lisboa, Madrid, Bangkok, Basilea, Melbourne, Abu Dhabi i Singapur

València és la millor ciutat per a viure segons el rànquing d'InterNations
València és la millor ciutat per a viure segons el rànquing d'InterNations

València és la millor ciutat del món per a viure, segons la classificació elaborada per InterNations —la comunitat més gran d'expatriats—, de la qual es fa ressò la revista Forbes. La llista reflecteix les urbs on les persones que no viuen o treballen en el seu lloc de naixement són més feliços.

El nou rànquing està encapçalat per la capital del Túria, seguida en el top ten per Dubai, Mèxic, Lisboa, Madrid, Bangkok, Basilea, Melbourne, Abu Dhabi i Singapur.

Rànquing d'InterNations amb les millors ciutat per a viure
Rànquing d'InterNations amb les millors ciutat per a viure / InterNations

D'acord amb InterNations, València no només lidera la llista general, sinó que també ocupa el lloc número u en qualitat de vida. Els residents van quedar "entusiasmats" amb el transport públic assequible, les oportunitats per a practicar esport i la seguretat. També destaca València per la facilitat per a instal·lar-se, i per fer que aquestes persones se senten "com a casa", així com per la seua vida social.

Altres punts forts de València, són les finances personals —apareixen en el tercer lloc— i cost de la vida, que figura al capdavant. Per contra, ha ocupat l'últim lloc en l'apartat que mesura les expectatives de desenvolupament professional.

La comunitat publica també un llistat amb les pitjors ciutats on viure. En aquest cas, de baix cap amunt, són Johannesburg, Frankfurt, París, Istanbul, Hong Kong, Hamburg, Milà, Vancouver, Tòquio i Roma.

Ribó: "Som la millor ciutat del món"

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha difós en xarxes socials l'article signat per Laura Begley Bloom i ha vinculat l'èxit de la capital en la llista a qüestions com el fet de ser capital mundial del disseny, de l'alimentació sostenible i del turisme intel·ligent.

"Per això, vull donar l'enhorabona a tots els valencians i les valencianes, perquè som la millor ciutat el món", assevera el primer edil.

També s'ha congratulat la vicealcaldessa, Sandra Gómez, qui ha manifestat en el seu compte de Twitter: "El millor que es pot dir d'una ciutat és que és la millor per a viure. I hui València ho és. Això sí que és estar en el mapa. Tenim motius per a sentir orgull", agrega.

També et pot interessar

stats