València manté tancats els cinquanta centres de dia de la ciutat

La mesura afecta unes 40.000 persones que han de traslladar la seua activitat a l'aire lliure.

Un home fa exercici en un parc públic

Aquest dijous se celebra el Dia Internacional de les Persones d'Edat. Només a la ciutat de València, un 25% de la població són gent gran, fet que obliga a tindre una oferta variada d'activitats per a tots ells. Entre aquesta oferta apareixen els centres de dia.

No obstant això, a València, la pandèmia ha obligat l'Ajuntament a tancar els cinquanta centres que hi ha. Una mesura que afecta vora unes 40.000 persones que, de moment, només poden gaudir de les activitats a l'aire lliure gràcies a l'oferta que el consistori ha traslladat als espais oberts, parcs i jardins, encara que només siguen activitats físiques.

Tot i això, la seua naturalesa impedeix a molts acudir a realitzar les activitats perquè són massa majors o perquè tenen mobilitat reduïda, circumstància que pot propiciar un aïllament més gran entre aquesta població i l'augment del risc de depressió i d'altres malalties cardiovasculars. De fet, segons la regidora de Benestar Social de València, a aquestes activitats s'han acollit unes 4.000 persones, el 10% de les que acudien regularment als centres de dia.

Per això, el professor de la Universitat de València i coordinador de Relacions Internacionals i Investigació, Omar Cauli, assegura que el que s'ha de fer és tractar eixir de casa siga com siga i evitar el sedentarisme. No obstant això, es recorda que sempre s'ha de fer respectant la distància de seguretat i amb la mascareta.

També et pot interessar

stats