València manté oberts els parcs però reforça el control policial

L'Ajuntament adverteix que les irresponsabilitats poden ocasionar una recaiguda amb grans conseqüències econòmiques i sanitàries.

València manté oberts els parcs però reforça el control policial
València manté oberts els parcs però reforça el control policial

L'Ajuntament de València manté oberts “de moment” els parcs i jardins, però incrementa el control policial per a vigilar el compliment de les normes per a eixir al carrer els menors de 14 anys. Aquests controls es realitzaran especialment en l'antic llit del riu Túria, on aquest diumenge s'han registrat aglomeracions.

Segons l'alcalde de València, Joan Ribó, “l'informe de la Policia Local diu que el comportament dels valencians ahir va ser majoritàriament correcte i que es van respectar les normes de seguretat. Per això, la comissió de seguiment municipal decideix mantindre oberts els parcs i jardins a l'espera de veure el que succeeix dissabte que ve”, quan previsiblement es permeta eixir a fer esport.

“Demane responsabilitat als qui ahir no van complir les normes, sobretot en la zona del llit del riu enfront del Palau de la Música, perquè poden causar infeccions, perquè pot ocasionar una recaiguda de greus conseqüències econòmiques i sanitàries. Demane respecte per als que es juguen la vida en la sanitat, respecte per als que no treballen pel coronavirus. Aquest diumenge la policia va informar, però a partir de hui garantirà el compliment de les normes amb sancions importants, d'un mínim de 600 euros”, ha advertit Ribó.

El vicealcalde i regidor del Parcs i Jardins, Sergi Campillo, ha explicat que aquestes instal·lacions “de moment” continuaran obertes, perquè els menors de 14 anys tinguen contacte amb la naturalesa i hi puguen jugar, si bé ha insistit a demanar prudència als pares.

“Qualsevol decisió és reversible”, ha advertit Campillo, qui posteriorment ha admés que la majoria de zones verdes de la ciutat no es poden tancar, que potser propiciaria més concentració en unes altres i que no faran pagar a tota la població la irresponsabilitat d'alguns”.

La Comunitat Valenciana, blindada per complir la norma

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriel Bravo, ha assegurat que els 258 cossos de Policia Local de la Comunitat Valenciana “vetlaran” perquè es respecten les normes de seguretat referides a les mesures que es vagen aplicant durant el confinament, com ara la que va entrar en vigor aquest diumenge per als menors d’edat.

Bravo també s’ha referit la posada en marxa de la mesura d’autorització de la pràctica esportiva individual i l’eixida selectiva per a persones que no pertanyen a col·lectius de risc. Segons ha assegurat, les policies locals existeixen per a orientar i ajudar a mantindre les normes de seguretat “perquè tot l’esforç realitzat durant quasi mes i mig per a lluitar contra la Covid-19 no siga per a no res”.

També et pot interessar

stats