València es manifesta contra el racisme

Les protestes que van començar als Estats Units per la mort de George Floyd s'estenen per tot el món.

Cartell de protesta en una manifestació a Barcelona
Cartell de protesta en una manifestació a Barcelona / Reuters

Aquest diumenge s'ha convocat a València i altres ciutats espanyoles com Madrid, Bilbao, Barcelona, Múrcia i Màlaga, concentracions per a denunciar l'assassinat de George Floyd a Minneapolis (Estats Units), que s'uneixen a les que s'estan duent a terme per tot el planeta.

La manifestació, que tindrà lloc a la plaça de la Mare de Déu de València entres les 11:00 i les 14:00 h, vol remarcar que l'assassinat de Floyd respon a la violència històrica i estructural a la qual són sotmeses les persones negres als Estats Units i en el món i que, per tant, no es tracta d'un cas puntual. De fet, durant la protesta, es llegirà un comunicat per a denunciar el racisme institucional i social antinegre que s'exerceix a tot el món.

A més, des del Col·lectiu Negre d'Afrodescendents i Africanes Comunitat Valenciana (CNAACV) volen ressaltar que la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, també "està colpejant durament" les comunitats negres. "Són els nostres cossos negres els que estan en els llocs de treball més precaris, se'ns nega l'accés a la sanitat i se'ns tanca en habitatges paupèrrims situats en barris insalubres", han expressat.

Les dues associacions convocants, CNAACV i la Federació Unió Africana Espanya (FUAE), han deixat clar que qui vulga solidaritzar-se amb elles sumant-se a la protesta ha de guardar la distància interpersonal de dos metres, evitar el contacte entre persones i portar mascareta de forma obligatòria.

També et pot interessar

stats