València limita la circulació amb vehicle pel centre històric

Els visitants necessitaran una autorització per a entrar-hi, i les sancions poden arribar als 200 euros.

Senyal restrictiva de l'Ajuntament de València
Senyal restrictiva de l'Ajuntament de València

L'Ajuntament de València tanca al trànsit el centre històric de la ciutat. A partir de març caldrà una autorització per a entrar al districte de Ciutat Vella amb un vehicle particular.

Les persones que estiguen empadronades podran accedir sense cap limitació amb el vehicle propi, i podran autoritzar-ne l'accés a deu més, si es comunica prèviament a l'administració.

D’aquesta mesura, en queden exempts el transport públic, els taxis, els vehicles d'emergència, les bicicletes i els vehicles de mobilitat personal, com els patinets.

La resta de vehicles necessitaran una autorització temporal per a accedir-hi, i en cas de no presentar-la, les multes poden arribar als 200 euros. El primer més s'informarà de les sancions que començaran a aplicar-se un mes després, a l'abril.

El control del trànsit es farà a través d'un sistema de videovigilància que reconeixerà automàticament les matrícules en cinc punts d'accés a Ciutat Vella. Aquestes sancions es tramitaran directament a l'Oficina d'Infraccions, sense haver de passar per la Policia.

L'Ajuntament de València té previst activar la pròxima setmana el portal web que s'ha dissenyat per a tramitar-ne les autoritzacions, així com les primeres proves amb el sistema de videovigilància.

També et pot interessar

stats