València incorpora el llit del riu al parc natural del Túria

L’Ajuntament ha anunciat la creació d’un corredor verd que unirà el parc natural del Túria amb l’Albufera de València 

Imatge d'una part del llit natural del Túria
Imatge d'una part del llit natural del Túria / Ajuntament de València
10 d'octubre 2021 - 19:00

La ciutat de València ha incorporat l’antic llit natural del riu com a àrea protegida al parc natural del Túria. Així ho ha fet constar la Generalitat en el nou pla d’ordenació dels recursos naturals del Túria (PORN), que recull la petició que va fer l’Ajuntament de València durant l’elaboració de l’esborrany del projecte. En les seues al·legacions, el consistori va sol·licitar la inclusió d’aquesta zona per a afavorir una major protecció de l’horta i poder restaurar el bosc original de la ribera del riu.

D’aquesta forma, el llit natural ha quedat inclòs dins del parc natural del Túria, que ja estava considerada com a zona objecte de conservació. Així mateix, l’horta de Campanar ha guanyat una doble protecció, ja que el nou PORN se suma al pla d'acció territorial de l’Horta de València, on ja estava inclosa.

Aquest parc natural té dos tipus de paisatge: una zona forestal de vora 35 hectàrees, on predominen els canyars, i 211 hectàrees d’horta, que comparteix amb el terme de Paterna.  

Entre les infraestructures que han quedat incloses dins de la zona protegida es troben l’assut de Favara, les séquies de Mestalla, Rascanya i Tormo, així com les edificacions del molí dels Frares, el molí dels Pobres, el molí Nou i l’alqueria de Lleonard. 

Es crearà un corredor verd de catorze quilòmetres

D’altra banda, la Regidoria de Conservació d’Àrees Naturals ha anunciat la creació d’un bosc metropolità que unisca el parc natural del Túria amb el parc natural de l’Albufera a través d’un espai verd continu de catorze quilòmetres, amb la col·laboració del servei municipal Devesa-Albufera.

També et pot interessar

stats