València imparteix el primer curs d’acreditació de barquers de l’Albufera

El curs té una durada de 10 hores, repartides en 5 sessions.

València imparteix el primer curs d’acreditació de barquers de l’Albufera
València imparteix el primer curs d’acreditació de barquers de l’Albufera

L’Ajuntament de València imparteix el primer curs d’acreditació de barquers de l’Albufera. Segons ha informat l'Ajuntament, és una iniciativa de la Regidoria de Devesa-Albufera en el marc del conveni de col·laboració en el parc natural amb Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife.

L’objectiu d’aquest curs és crear de manera col·lectiva un model obert de visita guiada, incorporant tant vivències personals com informació d'interés especial per a les visites. És per això que treballen les tècniques d’interpretació del patrimoni i les de guia de grups dirigides a afavorir la transmissió d'informació.

També s’estudien les bones pràctiques ambientals en les activitats turístiques, per minimitzar l'impacte de les visites amb barca sobre la biodiversitat de l'Albufera. El curs té una durada total de 10 hores, repartides en 5 sessions i acreditarà tant les persones que condueixen la barca com les que fan de guia. 

Cada any el Parc Natural de l’Albufera rep milers de visites i el passeig en barca és una de les activitats més demanades. Tal com ha explicat el regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, “els barquers en molts casos són les úniques persones en contacte amb els visitants”, raó per la qual és bàsica la formació perquè puguen “fer viure al visitant una experiència gratificant, única i educativa”.

En aquesta primera edició hi han participat 20 persones que faran tres sessions teòriques que començaran amb una exposició d'un expert, seguida d'una sessió de posada en comú dels coneixements previs, experiències personals i dubtes, per compondre les línies generals del guió de visita guiada sobre la temàtica treballada.

També faran dues sessions pràctiques en què faran eixides en barca i on poder posar en pràctica el que han aprés i treballar sobre tècniques d'interpretació del patrimoni.

També et pot interessar

stats