València homenatja Anna Veiga, la “mare científica” de la primera xiqueta proveta d’Espanya

El projecte Dones i Ciència de la UPV li dedica un mural a l’únic col·legi públic de Pinedo 

València homenatja Anna Veiga, la “mare científica” de la primera xiqueta proveta d’Espanya / À Punt NTC

El 1984, fa ara 38 anys, va nàixer la primera xiqueta proveta d’Espanya. Li van posar de nom Victòria Anna en honor de sa mare científica, la biòloga Anna Veiga. Ara, el projecte Dones i Ciència de la Universitat Politècnica li ret homenatge amb un mural a l’únic col·legi públic de Pinedo. 

Aquest dimarts, Veiga ha compatit amb l’alumnat una jornada per a parlar de ciència i igualtat. “Aquesta fita ha obert moltes portes no només per als pacients sinó per a desenvolupar una tasca professional que ha situat Espanya com un país pioner en reproducció assistida”, ha assegurat la científica en declaracions a À Punt Notícies. 

El mural està en la façana de l’únic col·legi públic de Pinedo i dins esperava a Anna Veiga el reconeixement del seu alumnat: “gràcies per ser un referent per a totes les xiquetes”, li deien dos alumnes. 

Una mostra del fet que la ciència no té gènere. La directora del centre, Lola Canosa, ha recordat que les dones també han de ser considerades en aquelles professions que tradicionalment s’han adjudicat només als homes. 

Amb aquest ja són 27 els murals de Dones i Ciència que pinten d’igualtat els murs de les escoles valencianes. 

També et pot interessar

stats