València i la FAO presenten el Centre Mundial per a l’Alimentació Sostenible

La reina Letícia presideix l'acte junt a representants de la Generalitat.

VÍDEO | València i la FAO presenten el Centre Mundial per a l’Alimentació Sostenible

Aquest dilluns comença l'activitat del Centre Mundial per a l’Alimentació Sostenible (Cemas) de València, un òrgan que naix d'una iniciativa conjunta de l'Ajuntament de València i l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura i que pretén atorgar un protagonisme internacional a València.

En una entrevista a Les notícies del matí, el director del Cemas, Vicent Domingo, assegura que aquest farà de centre d'intercanvi d'informació sobre les iniciatives de les ciutats per aturar la fam al món. Iniciatives que s'hi podran consultar o a les quals es podran adherir altres nuclis urbans del planeta, en un moment en què la població mundial i el repte d'alimentar-la es concentra cada vegada més a les ciutats.

"Des de l'any 2011, segons l'ONU, hi ha més gent al món que viu a l'entorn urbà que al rural. Cal dissenyar estructures capaces de mantindre eixe canvi de paradigma en un moment en què el canvi climàtic és una realitat", ha explicat Domingo.

Aquesta vesprada, tindrà lloc a la Marina de València l’acte de presentació presidit per la reina Letícia, on també intervindran el director general de la FAO,  José Graziano da Silva, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i l’alcalde de València, Joan Ribó, que ja va presentar el Cemas en l’assemblea de l’ONU.

L’activitat del Cemas es desenvoluparà fonamentalment en dues àrees de treball: la gestió del coneixement i la de la comunicació. La primera se centra en la en la captació i catalogació de les múltiples iniciatives orientades a establir sistemes alimentaris locals sostenibles per a les ciutats de tot el món. Pel que fa a la gestió de la comunicació, l’objectiu és la divulgació i sensibilització sobre totes les qüestions vinculades a l'alimentació, nutrició o la lluita contra la fam, no només a València, sinó a altres ciutats del món. 

També et pot interessar

stats