València endurirà les restriccions als apartaments i les terrasses de Ciutat Vella

Cadires i taules només podran ocupar el 20 per cent de les places i es prohibirà els apartaments turístics ocasionals.

Les terrasses només podran ocupar el 20 per cent de les places i es prohibirà els apartaments turístics ocasionals
Les terrasses només podran ocupar el 20 per cent de les places i es prohibirà els apartaments turístics ocasionals / Europa Press

L'Ajuntament de València endurirà les restriccions als apartaments i les terrasses del centre de la ciutat. Les terrasses de Ciutat Vella a València només podran ocupar el 20 per cent de les places, com ara la de la Reina, la Mare de Déu o la de Doctor Collado. A més, els establiments hauran de deixar una zona de pas de tres metres entre les taules i els monuments historics o béns d'interés cultural.  

Són mesures incloses en el Pla Especial de Ciutat Vella que, amb la incorporació de les al·legacions, es debatrà  dilluns que ve en la Comissió d'Urbanisme de l'Ajuntament de València.

L'Ajuntament també limitarà els allotjaments turístics amb una nova ordenança. En concret es prohibirà la implantació d'apartaments turístics ocasionals en el centre històric, els que es poden llogar fins a 60 dies a l'any. "Fins que no s'aprove una ordenança que establisca els mecanismes de control i sanció, aquesta modalitat d'apartament turístic no serà compatible", assegura el consistori.

Després de la incorporació d'al·legacions, el pla es tornarà a sotmetre a exposició pública durant un període de vint dies, durant els quals els veïns podran tornar a presentar al·legacions a les modificacions introduïdes.

S'amplia també l'àmbit de comerç tradicional 

Entre els canvis que presenten destaca, d'una banda, l'ampliació de l'àmbit de l'àrea de qualificació residencial. S'amplia també l'àmbit de comerç tradicional i establiments emblemàtics, que inclouen com a nous eixos comercials tradicionals el carrer de Navellos, Micalet i tant la plaça de la Mare de Déu com la de la Reina.

A més, per a tota l'àrea de qualificació residencial, s'afigen condicions que limiten els usos no residencials en edificis d'ús mixt, residencial-terciari. "L'objectiu és mantindre l'equilibri d'ús residencial amb la resta d'usos no residencials que poden conviure en un edifici", segons indiquen des de l'Ajuntament.

També et pot interessar

stats