València encén les llums de Nadal amb el PP qüestionant el cost de l'arbre de la plaça de l'Ajuntament

Els populars consideren que s'ha pagat un 58% més pel mateix arbre que al 2018,

L'arbre de Nadal de la plaça de l'Ajuntament de València de 2018 i 2020
L'arbre de Nadal de la plaça de l'Ajuntament de València de 2018 i 2020 / À Punt NTC

València encén aquest dijous la il·luminació de Nadal en 120 punts de la ciutat, una encesa que arriba entre crítiques del PP sobre el cost de l'arbre de la plaça de l'Ajuntament. La viceportaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Ferrer San Segundo, ha demanat que el govern municipal aclarisca per què s'ha encarit el preu de l'arbre de Nadal de la plaça de l'Ajuntament un 58% respecte a 2018, "quan l'arbre ornamental que s'ha instal·lat enguany és el mateix que aquell any".

Des del Partit Popular han assegurat que enguany s'ha licitat l'arbre de Nadal de la plaça de l'Ajuntament per 20.000 euros, mentre que eL 2019 el mateix arbre es va licitar per 13.755 euros i el 2018 va ser per 12.670 euros.

Així mateix, Ferrer San Segundo ha qüestionat a la comissió de gestió de recursos i control administratiu què el preu de licitació dels arbres nadalencs que s'instal·len en les places i carrers cèntrics dels barris haja augmentat un 47,6% en els últims dos anys en passar de 3.520 a 4.300 euros.

L'ajuntament ha informat que entre l'ornamentació d'enguany hi haurà una dotzena d'arbres de Nadal, un de 20 metres d'alçària a la plaça de l'Ajuntament i altres 11 que faran sis metres d'alt i que serviran de punts neuràlgics en diversos barris de València (places de Campanar, Sant Valer —a Russafa—, Patraix, Benimaclet, el Cabanyal, Sant Marcel·lí, els Orriols, Doctor Collado —al Mercat—, Abastos, Benicalap i Malilla).

La regidora de Gestió de Recursos de l'Ajuntament de València, Luisa Notario, ha justificat que es duplique la inversió respecte a 2015 perquè "el Nadal arribe a tota la ciutadania i no sols als qui treballem en la plaça de l'Ajuntament"

L'encesa dijous comptarà amb la presència de l'alcalde, Joan Ribó, i de les falleres majors de València, Consuelo Llobell i Carla García.

També et pot interessar

stats