València eliminarà definitivament el circuit de Fórmula 1 per a crear un gran delta verd

L’oposició ha demanat soterrar les vies de Serradora i mantindre el passeig de l'Albereda

Imatge del projecte del delta verd plantejat pel consistori
Imatge del projecte del delta verd plantejat pel consistori / Ajuntament de València

La comissió d'urbanisme de l'Ajuntament de València ha aprovat, amb els vots a favor dels socis del Rialto i la resta en contra, les noves directrius del sector del Grau, que contemplen eliminar el circuit de Fórmula 1 i culminar l'Albereda en un gran delta verda que connecte la ciutat amb la Marina.

Segons ha avançat la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, es contempla "l'eliminació del circuit, la supressió d'edificacions en la prolongació de l'Albereda, i la implantació d'empreses i activitats d'alt valor afegit".

El document posa l'accent en la necessitat d’adaptar-se als objectius de l'Agenda Urbana 2030, que impulsen el desenvolupament de ciutats més inclusives, resilients i sostenibles. També la implantació d’un nou “urbanisme postcovid, que done resposta a les noves necessitats públiques i privades que ha posat de manifest la crisi sanitària”.

Per a això, el consistori ha proposat resoldre la ubicació de la subestació elèctrica i els problemes hidràulics existents en la zona mitjançant la reconsideració dels canals del Delta i la recerca d'un nou emplaçament més adequat per al depòsit de tempestes.

Des de la coalició han celebrat l’eliminació definitiva del circuit de Fórmula 1, “una de les últimes mostres de les polítiques malbaratadores de grans esdeveniments del PP”. Així i tot, Compromís ha recordat que s’ha de soterrar la línia fèrria i prolongar el túnel de Serradora, encara en fase d’estudi.

D'altra banda, han demanat no enderrocar edificacions del nucli de Canta-ranes, on estan la Comandància Naval Militar, la Conselleria d'Agricultura, la caserna de la Guàrdia Civil i un edifici terciari de consignataris navals.

L’oposició demana soterrar les vies de Serradora

Des del Partit Popular, la portaveu municipal, María José Catalá, ha qualificat de "terrible error" la renúncia de la prolongació del passeig de l'Albereda en el projecte. Catalá ha anunciat que el PP presentarà en el ple del pròxim dijous una moció perquè es mantinga la prolongació del passeig com a eix de comunicació entre el centre de la ciutat i la façana marítima.

A més, l'edil popular ha alertat que la modificació del PAI "renuncia implícitament al soterrament de les vies de Serradora". Català ha assegurat que renunciar a la prolongació de l'Albereda “és senzillament hipotecar aquest sector de sòl” i ha explicat que la vocació del passeig és “discórrer paral·lel al marge esquerre de l'antic llit, i ha de finalitzar al mar Mediterrani".

També el portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha criticat el model del PAI, que no contempla de manera explícita i directa el soterrament de les vies de Serradora. "No entenem per què el govern de Ribó manté un projecte que pretén salvar les vies amb uns simples ponts que passen per damunt, en lloc de plantar-se a Madrid i exigir una obra que és vital per a València", ha lamentat.

També et pot interessar

stats