València demanarà la protecció com a arbre monumental d'un ficus de 60 anys del barri del Cabanyal

El consistori el vol incloure en el catàleg d'arbres monumentals de la Comunitat Valenciana

El ficus de 60 anys ubicat en el barri del Cabanyal
El ficus de 60 anys ubicat al barri del Cabanyal / Ajuntament de València

L'Ajuntament de València ha anunciat aquest diumenge que vol protegir un ficus de 60 anys ubicat en un solar al carrer de les Drassanes, per ser un dels exemplars arboris amb més biomassa del barri Cabanyal-Canyamelar. Per això, el consistori demanarà a la Conselleria de Transició Ecològica que l'incloga en el catàleg d'arbres monumentals de la Comunitat Valenciana.

L'exemplar de ficus fa 15 metres d'alçària, el diàmetre de la seua copa supera els 25 metres, i el perímetre de la base del tronc comprén 4,5 metres. Tot i que es troba en un solar que no és de propietat municipal, la Generalitat va expropiar la parcel·la per a destinar-la a dotacions de caràcter local i l'Ajuntament de la capital del Túria espera rebre la titularitat del sòl.

La decisió de protegir-lo naix d'una petició ciutadana, avalada per un informe dels tècnics municipals que ha mostrat que compleix els requisits per a la seua protecció. El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat l'estima per part del veïnat cap a aquest arbre com a testimoni d'allò esdevingut en els últims 50 anys.

A més d'aquest exemplar, el terme municipal de la ciutat de València té 53 arbres i 270 palmeres monumentals.

També et pot interessar

stats