València crea la primera comunitat local d'energia renovable

Es troba a Castellar-l'Oliveral i donarà servei a més de 40 famílies.

El regidor d’Emergència Climàtica y Transició Energètica, Alejandro Ramon, amb les plaques solars de Castellar-l’Oliveral
El regidor d’Emergència Climàtica y Transició Energètica, Alejandro Ramon, amb les plaques solars de Castellar-l’Oliveral / Ajuntament de València

A Castellar-l'Oliveral, pedania de la ciutat de València, s'ha creat la primera comunitat local d'energia renovable de la ciutat, impulsada per l'Ajuntament de València, a través de la Fundació València Clima i Energia.

El projecte, que es presenta el pròxim 18 de juny, donarà servei a més de 40 famílies que seran productores, usuàries i gestores de la seua pròpia energia. A més, la creació d'aquesta comunitat energètica té altres avantatges com ara la reducció de les emissions de diòxid de carboni, unes 47,7 tones menys.

A més, aquest model incorpora una visió social des de l'inici: el veïnat d'aquesta població forma part de la creació amb un procés d'innovació social i participació a través d'una cooperativa valenciana sense ànim de lucre, Sapiens Energia.

També et pot interessar

stats