València i moltes comarques centrals i del nord registren la nit més fresca des del passat 1 de juliol

L'entrada del vent de mestral, més fresc i menys canviant, ha provocat ja un descens de les temperatures amb mínimes per davall dels 20 graus a les comarques centrals i del nord

Previsió oratge dijous vent Mistral
18 d'agost 2022 - 10:55

La desitjada baixada de temperatures, després de llargues setmanes d'estiu calorós, sembla haver arribat. Com ha informat AEMET, a la Comunitat Valenciana "aquest dijous serà el dia més fresc des del passat 1 de juliol. La mínima de dijous ha arribat a baixar de 20 °C en molts observatoris del litoral de Castelló i València. 19,2 °C ha sigut la mínima hui a València. Des del 28 de juny no es baixava de 20 °C a la ciutat". Les noves condicions, segons AEMET, "podrien ser decisives per a afavorir el control dels incendis de Begís i la Vall d'Ebo".

Les temperatures continuaran baixant al llarg de dijous, segons ha informat Lluís Obiols, de l'equip de l'oratge d'À Punt, a Les Notícies del Matí. El descens tèrmic es notarà més a mesura que avance el dia. "Cal destacar que en alguns punts de l’interior les temperatures ja són inferiors als 10 graus", ha dit Obiols. Dijous, a més a més, continua plovent a Xèrica. La humitat és elevada. En alguns punts dels incendis de les comarques del nord la humitat arriba al 70 % i 80 %, com al Toro i Xèrica. A Alpont trobem un 82 % d’humitat. 

Previsió per a dijous

La previsió per a dijous de l'equip de l'oratge d'À Punt és que continuarà bufant el vent de mestral, que serà entre moderat i fort, amb ràfegues que al nord poden arribar als 100 km/h, com per exemple a Rossell. "Un vent més fresc que estarà més present cap a l’interior de les comarques del nord i que provocarà un descens de la humitat al llarg del dia. A més a més, el vent de hui no serà tan canviant com el d’ahir". Una condició que juga en favor de les tasques d’extinció.

Una situació fruit de les tempestes de dimecres

Durant la vesprada de dimecres una virulenta tempesta va ser protagonista a les comarques del sud i centrals. Dimecres, a la Vall d’Albaida va ser on més va ploure: Atzeneta d’Albaida, per exemple, va arreplegar 76 litres/m²; Bèlgida, 66 litres/m² i el Palomar, 44 litres/m². Les tempestes van afectar les comarques centrals a primera hora de la vesprada. 

Pel que fa als efectes de la pluja en l’incendi de la Vall d’Ebo, ahir en alguns punts del terme de Pego van caure 39 litres/m². A l’Orxa van ser 26 litres/m² i prop de Dénia van caure 25 litres/m².

Molt avançada la vesprada de dimecres, es van formar tronades a l’interior que van arribar a la costa, acompanyades d’aparat elèctric i fortes ràfegues de vent. Van caure 16 litres/m² a Alpont, a l’aldea de la Torre, rodejada de boscs de savines, i pròxima a l’incendi forestal. També van arreplegar 17 litres/m² a Sot de Xera i 5 litres/m² a Xèrica.

Les precipitacions més intenses durant la vesprada van entrar des de Terol pels Serrans. També va ploure a l’Alt Palància, però amb menys intensitat. En arribar les tempestes a la costa, els ruixats van deixar pluja al Camp de Túria: a Llíria van caure 11 litres/m² i a València, 7 litres/m². A Sogorb i a Sagunt van caure 5 litres/m². 

També et pot interessar