València cobreix la majoria de places habilitades per a les persones sense sostre per l'onada de fred

El PP considera un fracàs l'operació i denuncia que no s'ofereixen places suficients per a les 700 persones que viuen al carrer.

El dispositiu especial de l'Ajuntament de València per a les persones vulnerables i sense sostre és de 324 places
El dispositiu especial de l'Ajuntament de València per a les persones vulnerables i sense sostre és de 324 places / Europa Press

L'Ajuntament de València ha cobert la pràctica totalitat de les 324 places que ha habilitat amb motiu de l'onada de fred per a donar una resposta a les necessitats de les persones vulnerables i sense sostre de la ciutat. L'alcalde, Joan Ribó, ha indicat que el dispositiu especial de 324 places que s'ha habilitat “està donant resposta a les necessitats de les persones vulnerables” i ha explicat que les tres últimes nits han quedat places buides. Segons ha informat, la nit de divendres van quedar lliures tretze places de pernoctació, mentre que dissabte van ser set les que no es van utilitzar i el diumenge a penes sis.

Des del consistori han recordat que hi ha 192 places en albergs, 40 a l'alberg nou de Ciutat Vella, 66 en habitatges i 41 al Centre d'Emergències Climàtiques, però en cas que siga necessari, el dispositiu es podria ampliar sense problemes. A més, afirmen que l'Ajuntament garanteix en tot moment els recursos necessaris perquè cap persona es quede al carrer si no és la seua intenció, ja que no sempre estan disposats a anar a un alberg o a una casa.

Ribó ha assenyalat que per a assistir als qui no volen acudir a aquests refugis hi ha equips, amb personal de serveis socials i Policia Local, que els faciliten atenció, mantes, abrics i menjar. Així, ha precisat que la passada nit “s'ha parlat amb onze persones” que han decidit “continuar dormint al carrer”. En aquesta línia, ha comentat que l'Ajuntament “mai obliga” ningú que no vol a acudir als recursos habilitats per a pal·liar el fred.

Per contra, el Grup Municipal del PP a l'Ajuntament de València ha criticat que l'operació fred habilitada pel consistori a la ciutat “no ofereix prou places d'alberg per a les més de 700 persones que dormen als carrers”. Així, ha censurat que l'executiu local, conformat per Compromís i el PSPV, que venia a rescatar persones”, fa “molt poc per les persones que ho necessiten.

Catalá ha explicat que les places que ofereix l'Ajuntament per a pernoctar són 332 places en albergs, amb un reforç de 40, però les persones que viuen als carrers de la ciutat són més de 700, per la qual cosa “no s'arribarà ni a la meitat de les necessitats reals” en un hivern amb temperatures gèlides. Així, ha demanat al govern local que augmente els recursos i les places d'acolliment per a les persones que dormen al carrer i ha recordat que segueix pendent la construcció del nou alberg municipal.

També et pot interessar