València, ciutat finalista per a acollir els Gay Games 2026

La candidatura de València competirà en la terna final amb Munic (Alemanya) i Guadalajara (Mèxic)

Cerimònia d'apertura de la passada edició a París
Cerimònia d'apertura de la passada edició a París / Gay Games.

València ha sigut escollida ciutat finalista per a acollir l'edició 2026 dels Gay Games, segons ha informat l'Ajuntament de València. La candidatura de València competirà en la terna final amb Munic (Alemanya) i Guadalajara (Mèxic).

El comité de selecció inspeccionarà les candidatures finals i prendrà una decisió durant l'assemblea que tindrà lloc a Hong Kong al novembre d'enguany.

Els Gay Games els va crear l'any 1980 el decatleta olímpic Tom Waddell, dels Estats Units, i es van celebrar per primera vegada l'any 1982 a San Francisco.

Es defineixen com una celebració esportiva i cultural sense discriminació de sexes, orientació sexual, raça, religió, nacionalitat, procedència ètnica, orientació política, capacitats atlètiques, incapacitat física, edat o estat de salut.

En l'última edició, a París, van participar més de 10.000 atletes, i en la de 2026 s'espera la participació de 12.000 esportistes, entre 1.000 i 3.000 assistents a les cites culturals, i quasi 100.000 visitants.

Si València és la seu, se celebrarien entre el 27 de maig i el 7 de juny de 2026, amb competicions de 36 esports i entre 11 i 15 actes culturals.

L'alcalde, Joan Ribó, s'ha mostrat satisfet que València haja arribat a la final i ha subratllat que és una localitat "cada vegada més reconeguda per la dedicació al món de l'esport en totes les modalitats". Ha recalcat que és una ciutat "tolerant i respectuosa", on totes les persones poden viure i poden estimar-se com millor ho consideren".

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha donat l'enhorabona als promotors de la iniciativa i ha valorat que és "una gran notícia" que "suposarà una gran projecció per a la ciutat, a més d'una via per a reactivar i recuperar els diferents sectors".

La regidora d'Esports, Pilar Bernabé, ha sostingut que "s'enorgulleixen" d'estar en la final i ha ressaltat que València ha demostrat "àmpliament" capacitat organitzativa per a albergar grans celebracions. Mentre que el regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, ha destacat que "és una oportunitat per l'impacte econòmic i social, per vincular la marca València a valors com l'esport, l'esforç, la igualtat i el respecte".

També et pot interessar

stats