València, entre les cinc ciutats amb la tarifa del subministrament d'aigua més cara

Facua reclama als ajuntaments un sistema progressiu de tarifació en funció del nombre d'habitants

imatge d'arxiu d'una aixeta
Imatge d'arxiu d'una aixeta / Shutterstock

València se situa entre les cinc ciutats amb la tarifa de subministrament d'aigua més cara de les 57, tal com ha analitzat l'organització de consumidors Facua, que reclama als ajuntaments un sistema progressiu de tarifació en funció del nombre d'habitants que oferisca "un millor reflex de l'estalvi".

L'estudi, acabat al juliol, abasta totes les capitals de província i de comunitats autònomes, a més de les dues ciutats autònomes i les ciutats de Gijón, Jerez de la Frontera i Vigo, que tenen una major població que les respectives capitals de província.

Les variacions tarifàries suposen a l'any fins a 278,50 euros de diferència per a un habitatge amb un consum de 9 metres cúbics mensuals i un calibre de comptador de 13 o 15 mm. Des dels 4,84 euros al mes que paguen a Lleó fins als 28,04 euros que s'abonen a Ceuta. Si el consum arriba fins als 13 m³ mensuals, les variacions serien de 329 euros a l'any.

En concret, a la Comunitat Valenciana, si es calcula la despesa en un habitatge amb un consum de 9 metres cúbics mensuals i un calibre de comptador de 13 mm, a Alacant és de 20,91 euros; a Castelló, 13,21 euros i a València, 21,15 euros.  

Document
Estudi sobre les tarifes subministrament domiciliari d’aigua en 57 ciutats espanyoles de Facua
Consulta'l

Un sistema progressiu de tarifació

Davant de les dades de l’informe, Facua reclama als ajuntaments que adopten un sistema progressiu de tarifació que reflectisca millor el consum de les llars per nombre d'habitants, de tal manera que es penalitze el consum excessiu d'una manera més realista i justa.

Les llars amb major nombre d'habitants i per tant major consum, podran demostrar que no malbaraten aigua i no es veuran penalitzades per això. Un preu unitari, sense considerar el nombre de persones per domicili, impedeix conéixer qui està realment estalviant en el consum, és el que demana l’organització de consumidors.

També et pot interessar

stats