València celebrarà el Primer Fòrum de Lideratge Femení

Amb l'objectiu de connectar i visibilitzar el treball de dones líders en diferents sector, se celebrarà divendres 17 de desembre en el Palau de Congressos

Cartell del Prmer Fòrum de Lideratge Femení
Cartell del Primer Fòrum de Lideratge Femení / Ajuntament de València

L'Ajuntament de València, a través de València Activa, ha organitzat el Primer Fòrum de Lideratge Femení, que se celebrarà divendres 17 de desembre en el Palau de Congressos amb l'objectiu d'analitzar, referenciar, connectar i visibilitzar el lideratge exercit per les dones.

“El Primer Fòrum de Lideratge Femení naix per a visibilitzar referents del lideratge femení, dones que ocupen llocs de responsabilitat i que poden servir d'inspiració a altres dones, perquè volem posar en valor el talent i lideratge femenins i evidenciar que les dones no tenen límits”, ha apuntat la regidora de l'àrea de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé.

Segons l'informe Women in business 2021, de Grant Thornton, a Espanya només el 34% dels llocs directius són de dones, i en el cas de la Comunitat Valenciana, la xifra es redueix a un 26%. “Davant d'aquestes dades veiem que la paritat encara està lluny d'aconseguir-se en qüestions de lideratge”, ha matisat Bernabé.

A Espanya la xifra empitjora en parlar de dones directives en grans empreses, on les dones CEO són el 23%, un percentatge que es redueix en 2 punts respecte a 2020.

"A Espanya només el 34% dels llocs directius són de dones, i en el cas de la Comunitat Valenciana, la xifra es redueix a un 26%" Informe Women in Business 2021

D'altra banda, segons un estudi global de l'Organització Internacional del Treball (OIT), les empreses amb dones directives tenen majors beneficis. Concretament, tres de cada quatre empreses que han promogut la presència de dones en càrrecs directius han registrat un augment dels beneficis del 5% al 20%.

És més, segons aquest mateix estudi, les empreses ressalten que una major presència femenina ajuda a atraure i retindre professionals amb talent, i produeix millores en matèria de creativitat i innovació.

“Dades com aquestes ens mostren que hi ha moltes menys dones en llocs de lideratge que homes i és la nostra obligació com a responsables públics donar-li la volta a aquesta situació. Des de les administracions hem d'impulsar el canvi i treballar per a tancar bretxes com les que genera el fenomen dels sostres de cristall”, ha defensat la regidora Pilar Bernabé.

Dones i lideratge en sectors masculinitzats

A través de taules especialitzades es tractaran qüestions específiques relatives al lideratge exercit per les dones en camps com la investigació i la ciència, l'economia del coneixement, o casos transversals de lideratge exercit per dones en sectors més masculinitzats.

Durant la primera taula s'abordarà la situació del lideratge femení en sectors eminentment masculinitzats, un espai en el qual participaran Alexandra Cortés, directora general de Ferros la Pobla; Sara Gómez, directora executiva del projecte Mujer e Ingeniería de la Reial Acadèmia d'Enginyeria d'Espanya, i una representant de Ellas vuelan alto; un espai que estarà moderat per Patricia Campos, expilot de l'Armada espanyola i entrenadora de futbol.

En la taula de dones líders en sectors clau per a l'economia del coneixement participaran María Benjumea, CEO de South Summit; Victoria Majadas, sòcia fundadora en Smart To People i presidenta de BIGBAN Inversores Privados; i Margarita Albors, presidenta de Social Nest Foundation; una taula moderada per Laura Olcina, directora general de l’ITI.

En la taula en la qual s'abordarà el lideratge exercit per les dones en els sectors de la ciència i la tecnologia participaran Pilar Mateo, científica i presidenta d'Inesfly Corp i Anna Lluch, catedràtica emèrita de la Universitat de València i coordinadora del Grup d'Investigació de Biologia en Càncer de Mama-INCLIVA. Aquesta taula estarà moderada per Elena Pinilla, investigadora distingida en el Centre de Tecnologia Nanofotònica de la UPV i vicepresidenta de la Reial Societat Espanyola de Física.

Les persones assistents podran gaudir de ponències de la mà de referents en qüestions de lideratge femení, com Sandra Deltell, sòcia de PWC a la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia i vicepresidenta d'EVAP.

També et pot interessar

stats