València celebra el Dia de la Terra amb una jornada sobre la desertificació del planeta

El Museu de les Ciències reuneix experts per debatre sobre el canvi climàtic i proposar solucions

El 75% del territori espanyol està en \"perill\" de desertificació, segons WWF
Imatge d'arxiu de la desertificació de la Terra / À Punt NTC

La ciutat de València acull aquest divendres diverses activitats sobre conscienciació mediambiental, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Terra.

Aquesta efemèride commemora el naixement del primer moviment ecologista modern a nivell mundial. Va ser als Estats Units, el 22 d’abril del 1970. Dos anys després, el 1971 a Estocolm, va ser la primera cimera mundial sobre el medi ambient. Des de l’any 1990, aquesta celebració s’ha fet mundial, amb la participació de milers d’ONG en més de 140 països, incloent Espanya.

Per tractar aquest cas, el Museu de les Ciències de València ha organitzat una jornada completa sobre desertificació i canvi climàtic, en col·laboració amb la Fundació Valenciana d'Estudis Avançats i amb la participació dels guardonats amb el Premi Rei Jaume I a la Protecció del Medi ambient: el doctor en Ciències Biològiques Fernando Valladares Ros i el doctor en Biologia Fernando Maestre Gil. L'agenda inclou diverses taules redones, ponències i activitats divulgatives per aprendre com es produeixen i què es pot fer per a evitar-ho.

Els actes tenen lloc a l'Auditori Santiago Grisolía, amb entrada lliure fins a completar l'aforament. A les 18:00 hores està prevista una activitat lúdica a l'escenari del passeig nord del museu, que acabarà amb un concert del Berklee College of Music.

També et pot interessar

stats