València celebra el Dia Mundial del Turisme amb rutes a cegues per la ciutat

També es podrà realitzar un passeig virtual per la ciutat i al Museu de Belles Arts 

La plaça de l'Ajuntament de València, després dels primers treballs de peatonalització
La plaça de l'Ajuntament de València, després dels primers treballs de peatonalització / Ajuntament de València

València celebra aquest dimarts el Dia Mundial del Turisme amb activitats gratuïtes orientades tant a residents com turistes i amb rutes amb els ulls embenats per la ciutat, amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la importància d'un turisme sostenible, que respecte l'autenticitat del territori i permeta conéixer més sobre la identitat i el caràcter local.

Visit València, el web oficial de turisme, ha planificat rutes turístiques per la ciutat, amb la finalitat de compartir amb la ciutadania que la ciutat és Capital Mundial del Disseny, recorrent els punts més icònics del centre d'històric inclosos en el "Mapa del Disseny", segons ha informat l'Ajuntament.

Durant la visita, una guia oficial detallarà les característiques i particularitats de cadascun dels espais, i es destacarà la petjada que el disseny valencià ha deixat a la ciutat al llarg dels anys.

També s'ha creat una ruta orientada a conscienciar sobre la importància de l'accessibilitat en l'activitat turística i la necessitat d'eliminar barreres perquè qualsevol persona puga gaudir d'una experiència turística plena. En ella, el grup recorrerà la ciutat en parella i amb l'acompanyament d'un guia oficial, però amb els ulls embenats per a descobrir València a través de la resta dels sentits.

Visites virtuals

L'Oficina d'Atenció Turística de la plaça de l'Ajuntament acollirà el projecte PHYGI, gràcies al qual es podrà fruir d'una visita virtual per nombrosos espais icònics de la ciutat a través de la Realitat Virtual. L’experiència transportarà l'usuari o usuària a diversos llocs i moments claus de l'agenda valenciana, com poden ser les Falles, a través d'un viatge immersiu i realista.

A més, al costat del Museu de Belles Arts es proposa una experiència basada en la tecnologia 5G per a acostar l'obra a qualsevol persona des de qualsevol ubicació. Es faran dues visites virtuals immersives, en directe i guiades, una a les 11:00 hores i una altra a les 17:00 hores.

A més, com cada any, a partir de les 11:00 hores en la plaça de l'Ajuntament hi haurà degustacions gratuïtes d'orxata (fins a fi d'existències).

També et pot interessar

stats