València i Castelló convoquen els consells escolars per decidir si fan lectius els festius locals

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, recorda que han de ser els consells escolars de cada municipi els que han de prendre la decisió.

Imatge d'arxiu d'una mascletà de Falles en l'Ajuntament de València
Imatge d'arxiu d'una mascletà de Falles en l'Ajuntament de València

Els consells escolars de la ciutat de València i de Castelló de la Plana decidiran la setmana que ve si fan lectius els festius locals corresponents a les festes de la Magdalena i de Falles. Tot després que la Generalitat ha recomanat als ajuntaments que siguen lectius els dies associats a les festes que no se celebraran

En el cas de Castelló de la Plana, el consell escolar decidirà dilluns si se suspenen les vacances de la Magdalena previstes del 6 al 14 de març. L'alcaldessa de la ciutat, Empar Marco, s'ha mostrat a favor de modificar el calendari.

L'Ajuntament de València convocarà un consell escolar extraordinari "segurament la setmana que ve" per a determinar si els dies festius de Falles passen a ser lectius després de la recomanació del president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest dijous de treballar els dies 16, 17 i 18 de març.

Així ho ha assegurat la vicealcaldessa de la ciutat, Sandra Gómez (PSPV-PSOE). En una roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local ha explicat que l'Ajuntament "sempre estarà en la línia del que recomane la Conselleria de Sanitat Universal, que és l'autoritat competent".

Marzà afirma que Educació aprovarà les propostes

Per la seua banda, el conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha recordat en un acte aquest divendres a Castelló de la Plana que "és cada consell escolar municipal el que ha de fer la proposta de dies lectius". Marzà ha afirmat que la conselleria "aprovarà el que es decidisca en eixos òrgans en cadascun dels municipis" després de la recomanació de Sanitat Universal.

Oltra recorda que la competència és municipal

En la compareixença de premsa posterior al ple del Consell, la vicepresidenta, Mónica Oltra, ha recordat que "el Consell no té competències i el que ha fet és una recomanació perquè els dies festius de cada municipi es declaren no festius". Segons Oltra, "es vol evitar un imaginari col·lectiu que estem de festa, perquè no hi ha festes, estem en pandèmia. Això no afectarà els drets laborals ni els xiquets, perquè es farà en tot cas, a proposta del Consell Escolar i es traslladen els dies a un altre moment, previsiblement al final de curs. Depén de les propostes de cada municipi". La vicepresidenta del Consell ha acabat afirmant: "Cal tindre clar que estem en una situació greu".

Les AMPA faran el que indique Sanitat

Josep Albiol, president de la Confederació d'AMPA Gonzalo Anaya, l'organització majoritària, assegura: "les AMPA seguim i seguirem el que ens indiquen les autoritats sanitàries, amb tot el respecte cap a les mesures que dicten, siguen l'eliminació de ponts o d'altres restriccions”. Tot i complir les recomanacions, les associacions de mares i pares d'alumnes considerem que la recomanació del president Ximo Puig "ha arribat tard perquè ja s’ha votat als Consells Escolars Municipals de 540 municipis i amb això la capacitat d’influir en les decisions de la comunitat educativa". "Des de fa mesos sabem que els ponts provoquen l'expansió de la Covid-19, tal com es va demostrar en els ponts de novembre i desembre", ha matisat Albiol en un comunicat.

També et pot interessar

stats