València, capital mundial del cooperativisme, l’economia social i l’economia pública

El 33é Congrés Internacional del Ciriec l’inaugurarà el Nobel d’Economia Paul Krugman

Imatge de la presentació del 33 Congrés Internacional del CIRIEC
Imatge de la presentació del 33 Congrés Internacional del CIRIEC / Ajuntament de València

València es converteix del 13 al 15 de juny en la capital mundial del cooperativisme, l'economia social i l'economia pública, amb la celebració del 33é Congrés Internacional del Centre Internacional d'Investigació i Informació sobre l'Economia Pública, Social i Cooperativa (Ciriec).

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i l’alcalde de València, Joan Ribó, obriran aquest dilluns el congrés, que se celebra al Palau de les Arts, amb l'assistència prevista de 1.200 persones.

Sota el lema “Noves dinàmiques mundials en l'era postcovid: desafiaments per a l'economia pública, social i cooperativa”, el Ciriec aborda el que identifica com una profunda crisi lligada tant a la pandèmia com a l'acceleració de dinàmiques tecnoeconòmiques, socials i mediambientals que comptaven ja amb recorregut. 

Els treballs del congrés tenen un triple objectiu. El primer, analitzar aquestes noves dinàmiques des de la perspectiva de les oportunitats que confereix tant a l'economia pública com a l'economia social. En segon lloc, estudiar l'impacte de la crisi de la covid sobre l'economia social i sobre el sector públic en general. Per acabar, reflexionar sobre les respostes concretes de les empreses públiques, socials i cooperatives a la crisi, amb especial referència al nou impuls al paper de l'estat, tant de benestar com emprenedor.

El Premi Nobel d'Economia Paul Krugman impartirà la conferència inaugural del congrés a les 11:00 hores.

També et pot interessar

stats