València, capital espanyola de la tecnologia 5G

El congrés més important en tecnologia 5G s’ha celebrat a la ciutat, organitzat per la Universitat Politècnica de València

Una imatge del congrés 5G de València / À Punt NTC

Aquest dilluns ha tingut lloc el congrés més important d'Espanya en tecnologia 5G per a la indústria, una jornada organitzada per la Universitat Politècnica de València en la qual s’han pogut conéixer alguns dels avanços que ha portat la revolució 5G, i que ja aplica la indústria per a ser més competitiva i eficient. 

Per exemple, fer un telediagnòstic mèdic tenint el o la pacient a milers de quilòmetres de distància, com explica a À Punt Pablo Trelis, investigador de l'Institut de Telecomunicacions i Aplicacions Multimèdia (iTEAM).

Una altra de les aplicacions del 5G, segons indica la també investigadora d'aquest institut, Miriam Ortiz, és un robot que inspecciona llocs perillosos o de díficil accés per als humans i envia les imatges en temps real. O aquest robot hostessa que acompanya als seus llocs les persones assistents a esdeveniments. 

València s'ha consolidat com un referent en la tecnologia 5G i les empreses valencianes ja l'estan aplicant amb èxit en casos pràctics reals, assegura Narcís Cardona, director de l'iTEAM, i part de l'organització.

La jornada ha sigut inaugurada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i ha comptat també amb el suport de representants de l'àmbit empresarial i educatiu.

També et pot interessar

stats