El València Basket acata la decisió de jugar a porta tancada contra l'Olimpia de Milà

El Consell Superior d'Esports ha assegurat aquest dimecres que el partit es jugarà "sí o sí" a porta tancada a causa del coronavirus.

Portada: pavelló Font de Sant Lluís
Portada: pavelló Font de Sant Lluís / À Punt

El València Basket acata la decisió de jugar a porta tancada contra L'Armani Olimpia de Milà . A través d'un comunicat ha anunciat la mesura però ha expressat que no comparteix la decisió de la conselleria de Sanitat.

“Complim aquesta decisió de jugar a porta tancada encara que no ens agrade la decisió”, assenyala l'entitat en un comunicat en el qual explica les propostes que ha realitzat perquè no fóra així.

L'entitat ha recordat que li consta que no anava a haver-hi aficionats italians que arribaren de zones de risc, ja que les 74 entrades que ha venut han sigut “a públic local”.

També ha assenyalat que ha oferit la possibilitat d'anul·lar aquestes entrades i que havia requerit als periodistes italians perquè no es desplaçaren i s'havia oferit a enviar telemàticament tota la informació.

“Amb les mesures citades el partit compliria amb els requisits per a poder disputar-se amb públic i baix total i absoluta normalitat, que entenem que és l'objectiu que es pretenia i no el de generar una sensació preocupant en aquest cas concret”, afirma l'entitat.

El Consell Superior d'Esports ha assegurat  que el partit es jugarà "sí o sí" a porta tancada

La presidenta del Consell Superior d'Esports, Irene Lozano, ha assegurat aquest dimecres que el partit entre el València Basket i l'Olimpia de Milà de l'Eurolliga, fixat per a aquest dijous a les 21:00 hores a la Fonteta de Sant Lluís, es jugarà "sí o sí" a porta tancada a causa del coronavirus seguint les recomanacions del Ministeri de Sanitat. Ha insistit que "és l'opció menys roïna" i ha lamentat que "alguns volien fer coses que estan limitades".

La responsable d'aquest organisme, que depén del govern espanyol, ha recordat que la Conselleria de Sanitat va emetre el dimarts una instrucció "en la qual amb tota claredat diu que les competicions professionals que impliquen mobilització d'aficionats se celebraran a porta tancada i això és el que ocorrerà". "Potser hi ha confusió per part de l'Eurolliga, però això és el que ocorrerà”, ha recalcat.

Lozano assegura que la millor solució és disputar el partit a porta tancada perquè els aficionats de l'equip rival provindrien de Milà, declarada zona de risc per ubicar-se dins de les quatre regions en què s'ha produït el brot italià: "Crec que no hi ha ningú en el món de l'esport que vulga figurar com a focus del coronavirus. Sabem que això no és agradable per a ningú", ha manifestat. També ha insistit que les autoritats no estan triant "entre el roín i el bo", sinó que la disjuntiva és "entre el roín i el pitjor. "A tots ens agradaria que els partits es disputaren amb total normalitat, però hem fet un gran esforç perquè no se suspenguen i que no s'ajornen. Jugar-lo a porta tancada és l'opció menys roïna”, ha afegit.

La gestió del govern espanyol sobre la incidència del coronavirus ha generat polèmica en el món de l'esport. Aquest dimarts el Ministeri de Sanitat va recomanar que el València Basket-Olimpia de Milà, igual que tres partits més (dos de futbol i un de bàsquet), es disputara a porta tancada. La Conselleria de Sanitat, posteriorment, va decidir elevar a orde aquesta recomanació, i va augmentar la polèmica.

També et pot interessar

stats