València avança les subvencions a les falles i demana crèdits excepcionals

El consistori sol·licita dues línies de finançament, una per als negocis afectats per les falles i una altra per a les comissions falleres.

Figures d’una falla cobertes per plàstic
Figures d’una falla cobertes per plàstic / Susana Vera (Reuters)

Les comissions falleres podran cobrar a partir d’aquest dilluns el 25% del cost dels monuments fallers, 1,9 milions d’euros. Així ho ha anunciat l’alcalde de València, Joan Ribó, a més de sol·licitar dues línies de crèdit excepcional i l’ajornament d’impostos als negocis afectats.

Després de la Junta Local de Protecció Civil, Ribó ha matisat que el coronavirus “no és la pesta negra, no és la mal anomenada grip espanyola que va matar més gent que la Primera Guerra Mundial”. “És una pandèmia, que es mou molt ràpidament, en part per la globalització, però els seus efectes no són molt importants, s’estan provant medicaments i demane rigorositat, serietat i al mateix temps tranquil·litat”, ha expressat.

L’alcalde ha informat que aquest divendres s’aprovarà la subvenció del 25% que es concedeix per als monuments habitualment, de manera que podran cobrar abans d’hora per a fer front a la crisi propiciada per l’ajornament de les Falles. Joan Ribó ha assegurat que estudien poder ampliar aquestes ajudes perquè la pandèmia “afecta la salut de les persones, però també a la salut de l’economia”.

A més, ha manifestat que ha signat una moció en la qual, “per l’excepcionalitat de la situació” es demana als diferents organismes de l’Administració General de l’Estat bonificacions i ajornaments de determinats impostos a l’Agència Tributària i de quotes a la Seguretat Social a les unitats de negocis afectades.

Segons Ribó, ja tenen suficient càstig pel tema de la supressió de les Falles, i no volen que això continue incidint en altres sectors de l’economia. Per això mateix ha reclamat a la Generalitat i al govern espanyol dues línies de crèdit extraordinàries, una per als negocis afectats per les falles –com la pirotècnia, floristes, empreses turístiques o de muntatge de carpes, hostaleria, músics– i una altra per a les comissions falleres.

També et pot interessar

stats