València aprova una taxa per als negocis dels vehicles elèctrics de lloguer

El cost per cada unitat oscil·larà entre 60 euros en el cas dels patinets elèctrics lleugers, i 1.028 euros en el dels turismes elèctrics.

La taxa afectarà aquelles empreses que exploten econòmicament els vehicles de mobilitat personal (VMP)
La taxa afectarà aquelles empreses que exploten econòmicament els vehicles de mobilitat personal (VMP) / Europa Press

La junta de govern de l'Ajuntament de València d'aquest divendres abordarà la celebració del ple extraordinari d'organització del consistori, que serà dimecres. La data marca el termini màxim perquè Compromís i PSPV arriben a un pacte de govern. En aquesta junta de govern s'aprova també l'ordenança que fixa la taxa que hauran de pagar els denominats vehicles de mobilitat personal (VMP) i d'altres.

La taxa per utilització privativa o aprofitament especial del domini públic local afectarà aquelles empreses que exploten econòmicament i amb finalitats lucratives, vinculades al turisme i l'oci, el lloguer de patinets elèctrics, monocicles, plataformes, bicicletes elèctriques i similars, ciclomotors elèctrics i turismes elèctrics.

La taxa serà la següent per cada unitat a l'any, segons el tipus de vehicle:

- Patinets elèctrics, monocicles i plataformes: 60 euros.

- Patinets elèctrics de més grandària, bicicletes elèctriques i similars: 70 euros.

- Ciclomotors elèctrics: 78 euros.

- Motocicletes elèctriques: 82 euros.

- Turismes elèctrics exempts de pagar l'ORA: 715 euros.

- Turismes elèctrics no exempts de pagar l'ORA: 1.028,34 euros

Aquesta taxa entrarà en vigor i serà aplicada a partir de l'endemà de la seua publicació en el butlletí oficial de la província. No estaran subjectes a la taxa regulada en aquesta ordenança fiscal els qui duen a terme una utilització privativa o l'aprofitament especial del domini públic local en règim de concessió administrativa per l'Ajuntament de València.

També et pot interessar

stats