València aprova els batejos civils a proposta del seu alcalde

La moció de Ribó "reafirma el dret a celebrar un naixement independentment de si els pares o tutors professen o no una fe", amb una cerimònia formal sense efectes jurídics

L'alcalde de València, Joan Ribó
L'alcalde de València, Joan Ribó / Twitter: @joanribo

La junta de govern local de l'Ajuntament de València aprova aquest divendres la posada en marxa d'unes noves "cerimònies civils de benvinguda a la ciutadania", conegudes comunament com a baptismes civils, a proposta de l'alcalde, Joan Ribó (Compromís).

La moció que rebrà aquest vistiplau reafirma el dret a celebrar un naixement "independentment de si els pares o tutors professen o no una fe", i que es materialitzarà en una cerimònia pública de caràcter formal però sense efectes jurídics.

Fonts municipals han explicat que, encara que el que s'aprova ara és només un primer pas i que, per tant, la normativa i detalls d'aquestes cerimònies encara s'han de perfilar, seran en qualsevol cas similars als matrimonis civils que ja celebra el consistori en espais com els Jardins de Monfort.

Una vegada aprovada la moció impulsora d'aquests baptismes civils, es començarà a treballar en quins seran els protocols que la regiran, els registres necessaris i els llocs on es podran desenvolupar, "sempre en horari de matí", apunten les mateixes fonts.

Segons ha detallat l'alcalde, "un naixement és l'inici d'una trajectòria vital on se citen sentiments, circumstàncies i moments únics. I des de les administracions públiques hem de garantir la llibertat i la igualtat de cada nova vida, la qual cosa ha d'incloure el dret a celebrar un acte que oficialitze el naixement, independentment que els pares professen o no una determinada religió".

Per a Ribó, aquesta possibilitat de realitzar actes de caràcter formal i protocol·lari, sense efectes jurídics, per part dels ajuntaments s'assenta sobre "la promoció d'activitats culturals, el desenvolupament de la participació ciutadana i el desenvolupament de valors cívics en l'àmbit de la comunitat veïnal, com recull la Llei 7/1985".

També et pot interessar