València i Alacant, les millors ciutats per a viure segons les persones estrangeres

Les dos ciutats valencianes encapçalen l’Expat City Ranking 2020, un estudi en què participen més de 15.000 persones.

Vistes panoràmiques de les ciutats d'Alacant i València
Vistes panoràmiques de les ciutats d'Alacant i València / Unsplash

València i Alacant se situen respectivament en el primer i segon lloc de l'Expat City Ranking 2020, la llista de les millors ciutats per a viure, elaborada per InterNations. El clima i la qualitat de vida són alguns dels aspectes que més valoren els estrangers, molts d’edat avançada, que viuen o han viscut a les dos ciutats, mentre que les oportunitats laborals es troben entre les categories pitjor valorades.

València, la “clara vencedora”, però no en treball


Imatges de València / Unsplash

L’Expat Insider 2020 situa València com a “clara vencedora” d’un rànquing que inclou opinions sobre un total de 66 ciutats del món. La qualitat i el baix cost de la sanitat, l’elevada quantitat d’opcions d’oci o el fantàstic clima que té són alguns dels motius que han col·locat la capital valenciana per damunt de qualsevol altra destinació del món per als estrangers.

La classificació, elaborada d'acord amb l’opinió d’uns 15.000 expatriats, atorga a la ciutat de València les primeres posicions del món en tres categories més, la de qualitat de la vida urbana, la de salut i medi ambient i la d'oci i clima. Pel que fa al cost de l'habitatge, la nota és excepcional, ja que un 82% en fa una valoració positiva, el doble de la mitjana mundial (41%).

No obstant això, el cap i casal suspén en l’índex d’ocupació, en què baixa fins al lloc 46 entre un total de 66 ciutats, i la falta d’oportunitats laborals fins i tot la situa entre les deu ciutats pitjor qualificades en la subcategoria de vida professional (en el lloc 62 de 66). Tanmateix, aquest inconvenient no ha llastat la posició en el rànquing, i potser té a veure amb l’elevat nombre de persones jubilades estrangeres a la ciutat (36%), que en triplica la mitjana global (11%).

Alacant, el paradís de les persones jubilades


Imatges d'Alacant / Unsplash

Alacant, per la seua banda, les persones estrangeres l'han situat com la millor valorada en la facilitat per a establir-s'hi, i la segona millor valorada en l’índex de finances i habitatge. Igual que València, Alacant obté puntuacions molt altes en les categories de qualitat de vida urbana (19é) o en la d'oci i clima (7é); però se situa lleugerament per damunt en l’índex d’ocupació (39é). La quantitat de persones jubilades a Alacant (49%) quadruplica la mitjana global (11%).

Cinc de les deu millors ciutats estan a la península Ibèrica

Lisboa segueix València i Alacant en el rànquing de les ciutats millor valorades per persones expatriades, gràcies al clima assolellat i les opcions d’oci que té. Característiques comunes també de Màlaga i Madrid, que ocupen respectivament els llocs sisé i nové.

A la cua de la llista se situen Salmiya (Kuwait), Roma o Seül, ciutats que els estrangers castiguen en la valoració per la qualitat de vida, la burocràcia caòtica o les dificultats per a establir-s'hi.

També et pot interessar

stats