València i Alacant celebren les Trobades d'Escoles en Valencià

En el conjunt de les trobades celebrades durant este mes d'abril han participat vora 120.000 persones.

Trobada d'Escoles en Valencià a Castellar-L'Oliveral

Les Trobades d'Escoles en Valencià arriben aquest cap de setmana a València i a Alacant per a celebrar una nova parada de la festa de la llengua. Les trobades, que van començar el 15 d'abril, ja han celebrat 7 de les 19 parades d'enguany. Les dades reflecteixen tot un èxit d'acollida amb més de 120.000 assistents. Les localitats que ja han gaudit d'aquesta festa són Rafelguaraf, Alcalalí, Alfara del Patriarca, la Vall d'Uixó, Monòver, Elx i Sant Vicent del Raspeig.

Hui diumenge 29 d'abril tindrá lloc la huitena i novena parades de les Trobades d'Escoles en Valencià de 2018. Al barri de Castellar-l'Oliveral han preparat un programa ben nodrit d'activitats per a celebrar la XXXIa Trobada d’Escoles en Valencià del cap i casal. A l'Alacantí, els centres educatius s'han reunit al CEIP Azorín d'Alacant per a commemorar tres dècades de trobades d'Infantil i Primària.

Entre les activitats previstes hi ha xocolatades, cercaviles, contacontes, tallers escolars, exposicions, teatre, muixeranga, pilota valenciana, jocs tradicionals o danses populars.

Aquestes festes, que enguany homenatgen l’escriptor Joan Fuster, són un clam per a reivindicar l’espai social del valencià amb el lema “Nosaltres, pel valencià”.

També et pot interessar

stats