València ajudarà les comissions falleres amb 5 milions d’euros

També valora retardar el pagament d’impostos i taxes.

València ajudarà les comissions falleres amb 5 milions d’euros
València ajudarà les comissions falleres amb 5 milions d’euros

L’Ajuntament de València planteja una ampliació extraordinària de fins a 5 milions d’euros per a ajudar les comissions falleres a fer front al pagament de proveïdors després que s’hagen ajornat les Falles. També estudia amb Hisenda la possibilitat de retardar el pagament d’impostos i taxes.

Aquestes són algunes de les mesures anunciades per l’alcalde de València, Joan Ribó, després de la reunió que ha mantingut amb agents econòmics de la ciutat, als quals també se’ls ha traslladat que reorientaran 1,1 milions que es destinaven a impulsar la contractació a mesures de suport i liquiditat a pimes i autònoms.

Al costat de Ribó ha comparegut la regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics, Pilar Bernabé, que ha afegit que també incrementaran el Fons de Cooperació Municipal a 2 milions i les oficines de València Activa assessoraran xicotets empresaris i autònoms sobre les ajudes habilitades per les administracions.

El president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, ha reclamat “mesures conjunturals” per a una situació conjuntural, ha contret a Europa a “rebaixar el nivell de dèficit públic” i ha considerat “vital” que no falte liquiditat.

Ribó ha informat que l’Ajuntament crearà una comissió de seguiment per a la gestió de la situació, integrada, entre altres, per alcalde i vicealcaldes, el regidor de Protecció Ciutadana i responsable del comité d’emergències Cecopal, Aarón Cano, i el cap del servei de medicina laboral.

També et pot interessar

stats