València acumula enguany 356 detencions i 445 ordes de protecció per violència masclista

Els agents de la Policia Local han detingut quasi mig centenar més de persones en deu mesos que durant tot l’any passat.

Un agent del grup Gama, de la Policia Local de València, que s'encarrega de fer el seguiment dels casos de violència de gènere a la ciutat
Un agent del grup Gama, de la Policia Local de València, que s'encarrega de fer el seguiment dels casos de violència de gènere a la ciutat / Policia Local València

Un total de 356 detencions per violència de gènere de la Policia Local i 445 ordes de protecció. Són les aborronadores xifres que deixa la violència masclista tan sols a la ciutat de València enguany. Si no es trenca la tendència, el 2020 acabarà amb índexs més alts encara. A més, els maltractaments obliguen 1.300 dones residents a la ciutat a tindre algun tipus de protecció.

Són algunes de les xifres que evidencien l’impacte de la violència masclista a València i que ha detallat aquest dimarts el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, amb motiu de la celebració, demà dimecres, del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dona.

D’acord amb les dades municipals, la violència masclista, lluny de millorar o estabilitzar-se, ha empitjorat respecte de l’any passat: "Amb les dades es veu que aquesta situació és molt greu, pitjor que la de l'any passat. No avançar és retrocedir, no frenar és empitjorar. És una gangrena social”, apuntava.

El 61% de les víctimes té fills

El domicili familiar concentra el 79% de les agressions, a pesar d’això el regidor ha remarcat que aquest maltractament té una dimensió social i requereix la implicació de tota la ciutadania. Cano ha indicat que aquesta violència "llastra la vida de la dona que pateix els maltractaments" i la dels menors que conviuen amb elles i ha indicat que el 61% de les víctimes tenen fills, cosa que suposa “un element més de dependència de l'agressor", ha afegit.

El titular de Protecció Ciutadana ha ressaltat que amb 445 ordes de protecció emguany s’arriba quasi a les 476 emeses durant tot el 2015, a pesar que durant el confinament s’han reduït les denúncies.

A les 356 detencions dutes a terme per la Policia Local de València per violència de gènere aquest 2020, se sumen les de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, cosa que suposa més d’una detenció diària i supera la xifra del 2019, quan els agents de la Policia Local van detindre 309 persones per aquests fets.

Sobre el perfil de les dones agredides per qüestions de sexe, el responsable de Protecció Ciutadana ha precisat que el 76% d'elles té entre 21 i 50 anys. Igualment, ha exposat que hi ha registrades agressions a menors de 16 a 20 anys i, fins i tot, en menors de 16 anys, encara que ha afegit que no s'està detectant un increment substancial entre els menors.

També et pot interessar

stats