València acull el IX Congrés de Matemàtiques

Aplicacions per a medicina, medi ambient i sistemes són alguns dels temes que s’hi tractaran.

VÍDEO | València acull el IX Congrés de Matemàtiques

Aplicacions matemàtiques en processos industrials, diagnòstics mèdics, estalvi d’energia i desenvolupament de sistemes intel·ligents protagonitzaran la novena edició del Congrés Internacional de Matemàtiques Industrials i Aplicades (ICIAM) que se celebra aquesta setmana, del 15 al 19 de juliol, a València.

Es tracta del congrés internacional més gran sobre matemàtica aplicada i té lloc cada quatre anys. En aquesta edició, València acollirà per primera vegada l’ICIAM, on 4.000 investigadors de tot el món presentaran “l’embrió matemàtic de la tecnologia del futur”, segons han informat organitzadors de l’esdeveniment en un comunicat. 

Així mateix, el comité científic, presidit pel matemàtic Alfio Quarteroni, ha seleccionat una trentena de conferenciants convidats de rellevància internacional que presentaran resultats de les àrees més importants en el panorama tecnològic actual. 

Aquest congrés és l’aparador on es presentaran les contribucions més rellevants de les matemàtiques en la tecnologia actual i futura en computació, aeronàutica, medicina, medi ambient, robòtica i sistemes intel·ligents, entre altres. 

Segons el president del comité organitzador de l’ICIAM2019, Tomás Chacón, “les matemàtiques canvien silenciosament el panorama tecnològic actual: no només impulsen el coneixement científic, sinó que tenen la capacitat de generar valor afegit en tots els sectors”. 

“La preparació del congrés ha sigut molt complexa, però hem comptat amb l’ajuda de la majoria de grups d’investigació de tot Espanya. Estem preparats perquè aquest nové congrés siga un èxit”, ha subratllat la catedràtica de la Universitat de València i membre del comité organitzador local, Rosa Donat. 

També et pot interessar

stats