València acull el Congrés Internacional de Formació Professional

Més de 600 docents de tot Espanya s'han reunit al Palau de les Arts Reina Sofia.

Palau de les Arts Reina Sofia
Palau de les Arts Reina Sofia

El Palau de les Arts Reina Sofia ha acollit aquest dijous i divendres el Congrés Internacional de Formació Profesional. En la trobada, organitzada pel Ministeri d'Educació, han participat més de 600 docents d'FP, representants de les administracions educatives de totes les comunitats autònomes i el secretari d'Estat d'Educació i Formació Professional, Alejandro Tiana.

Aquest matí durant la seua visita al congrés, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que l'FP és un "element clau per a la nova economia". A més, ha reafirmat la col·laboració entre institucions i empreses per a "interpretar el que és una nova relació entre le mercat laboral i els joves". "Cada vegada més hi ha una apreciació molt positiva de l'FP en les empreses", ha afegit.

El congrés ha constat d'un cicle de conferències en què experts dels sectors més innovadors i estratègics del sistema productiu han abordat temes com ara la intel·ligència artificial, el big data, la realitat augmentada, la indústria aeroespacial o la transició ecològica, entre altres.

Paral·lelament, s'ha celebrat la reunió de Centres Integrats d'FP que han participat en taules redones per a posar en comú experiències d'èxit, impulsar xarxes de col·laboració i posar de relleu el seu valor com a centres d'excel·lència i innovació en l'àmbit nacional i internacional.

També et pot interessar

stats