València acull la celebració del Dia del Mediterrani

L’esdeveniment constarà d’un tast de vins i una exposició fotogràfica que mostra l’impacte positiu de la cooperació entre els països membres

El Palau de la Generalitat mostra el seu suport al Dia del Mediterrani
El Palau de la Generalitat mostra suport al Dia del Mediterrani / GVA

València ha sigut la ciutat elegida per a acollir la celebració del Dia del Mediterrani el dimarts 29 de novembre. L’esdeveniment Sent el Mediterrani tindrà lloc en el Palau de les Comunicacions de València i consistirà en l’exposició fotogràfica "Rostres i llocs del Mediterrani". Aquesta selecció d’imatges dels projectes finançats pel programa ENI CBC MED pretén mostrar l’impacte positiu de la cooperació entre els països del Mediterrani en les persones, les comunitats i el medi ambient.

També es projectarà un vídeo en què beneficiaris de projectes desenvolupats pel programa de cooperació expliquen com perceben el Mediterrani.

Com a part de la celebració també es farà un tast de vins procedents de França, Itàlia, el Líban i Tunísia, juntament amb vins de la Comunitat Valenciana. Representants d'aquests països oferiran una explicació de l'origen i evolució del sector vitivinícola en cadascuna de les regions i donaran a conéixer les principals característiques de les produccions.

Després de "l’èxit" de l'esdeveniment de tast d’oli amb gent jove l’any passat també a la capital del Túria, enguany el programa ENI CBC MED ha decidit repetir-ho amb el vi, un altre producte agrícola mediterrani emblemàtic. 

El 2020, els 42 països membres de la Unió pel Mediterrani declararen el 28 de novembre el Dia del Mediterrani. Una jornada que fa una crida a tota la comunitat mediterrània i a totes les persones que s’hi identifiquen "per a celebrar el llegat perdurable d’aquesta àgora mil·lenària de diàleg, cultura, saviesa i humanisme".

També et pot interessar

stats