València activa el protocol d’episodis d’alta contaminació

Es recomana fer ús de mitjans sostenibles, no fer esport a l’aire lliure i minimitzar el consum energètic

Panell informatiu del Centre de Gestió del Trànsit de València
Panell informatiu del Centre de Gestió del Trànsit de València / Javier Lifante

El Centre de Gestió de Trànsit de l’Ajuntament de València ha activat aquest dijous el protocol d’episodis d’alta contaminació a causa de la pols en suspensió. La situació afecta gran part del país, segons han informat a través del seu compte de Twitter.

La massa d’aire calent que ha causat l’onada de calor que hem patit aquesta setmana venia carregada de partícules de pols en suspensió que estan incidint en gran part el país, segons afirmen des del Centre de Gestió del Trànsit, citant al Ministeri de Transició Ecològica. 

El nivell de protocol activat, tipus 1, suposa l’aplicació de mesures informatives. I entre elles hi ha una sèrie de recomanacions, com ara evitar l’exercici a l’aire lliure i minimitzar el consum energètic. 

Pel que fa a la mobilitat, es recomana desplaçar-se a peu per la ciutat o fer ús de mitjans sostenibles, com ara la bicicleta o l’autobús. En cas de no tindre més opció que utilitzar el cotxe, es recomana compartir i no conduir fent accelerades. També es recomana no cremar rastolls, matolls o pastures. 

Malgrat aquesta alerta, segons el web del Ministeri de Transició ecològica, l’índex de qualitat de l’aire dels observatoris de València i l'àrea metropolitana és entre bo i regular. En els punts que registren pols en suspensió, com ara el de València-Centre o el d’Olivereta, es pot observar també com els nivells estan en descens. 

També et pot interessar

stats