València activa huit dels quaranta canons d'aigua que protegiran el Saler contra els incendis

Tres canons són capaços de llançar 3.000 litres d'aigua per minut

Els canons ajudaran a lluitar contra els incendis forestals al parc / À Punt NTC

Al parc natural del Saler de València ja funcionen huit canons d'aigua dels quaranta que conformen el projecte, que ajudaran en la lluita contra els incendis. Creen una cortina que, tot i no apagar el foc, ajuda els bombers a contindre les flames. Tres canons són capaços de llançar 3.000 litres d'aigua cada minut.

"Amb l'equip que hi ha actualment instal·lat, tenim la capacitat de tirar un camió de bombers per minut, s'està buidant una autobomba de bombers cada minut", ha assegurat l'enginyer forestal Ferran Dalmau.

Esta primera fase del projecte s'ha posat en marxa prop de la zona poblada de la Devesa, on resideixen tot l'any 1.500 persones, però que a l'estiu superen les 5.000.

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha explicat que el sistema permet "activar alertes en moments, no sols d'incendis, sinó també d'altes temperatures, per a humitejar tot el terreny i intentar previndre possibles conats d'incendis".

En els pròxims dies, l'Ajuntament intensificarà la poda de l'arbratge i dels matolls. José Gosálbez, regidor de la Devesa-Albufera de València, ha dit que "com menys càrrega de combustible hi haja, més fàcil és que no es propaguen els incendis".

A estos huit canons fixos, cal sumar-ne setze més de portàtils, que els bombers poden ubicar en les zones de més risc.

També et pot interessar

stats