València acorda amb els guies turístics reduir els grups a 25 persones

L'Ajuntament ha presentat el Decàleg de Bones Pràctiques per a garantir l'equilibri entre les experiències dels visitants i les necessitats de la ciutadania

Reunió de l'Ajuntament de València amb guies turístics
Reunió de l'Ajuntament de València amb guies turístics / Ajuntament de València

L'Ajuntament de València ha presentat aquest dimarts el Decàleg de Bones Pràctiques que ha signat amb l'Associació de Guies Oficials de Turisme de la Comunitat Valenciana, que inclou la reducció dels grups turístics acompanyats per guies oficials a 25 persones en tota la ciutat i a 20 persones a Ciutat Vella, una de les zones més visitades.

La regidora de Turisme, Innovació i Captació d'Inversions, Paula Llobet, ha presentat l’acord, acompanyada de la vicepresidenta de l'Associació de Guies Oficials de Turisme de la Comunitat Valenciana, Vanessa Chirivella. Ambdues han destacat la importància d'aquest document per a garantir l'equilibri i l'harmonia entre les experiències dels visitants i les necessitats de la ciutadania. Segons ha explicat Paula Llobet, "aquest decàleg sorgeix de la col·laboració publicoprivada, del treball conjunt dels guies oficials i l'Ajuntament de València, perquè tots tenim el mateix objectiu: millorar la gestió del turisme en benefici dels visitants i els ciutadans".

El turisme a la ciutat s'ha incrementat en els últims anys i representa un dels sectors econòmics més importants de la ciutat. Per això, Llobet ha remarcat que el consistori aposta per "la consolidació d'un model turístic sostenible, garantint la rendibilitat dels negocis, millorant les dades d'ocupació, però sempre preservant el valor dels nostres recursos naturals i culturals i el nostre estil de vida mediterrani". A més de reduir el nombre de persones per grup, el decàleg també pretén que els guies puguen coordinar els seus itineraris per a evitar coincidir en els mateixos espais i que els visitants puguen gaudir al màxim dels seus recorreguts, sense ocasionar molèsties al normal funcionament dels espais amb ús ciutadà i turístic.

En aquest sentit, també triaran els llocs més idonis per a fer les seues explicacions i parades, per a fer valdre el patrimoni local al mateix temps que es minimitzen les incomoditats als veïns. També optaran per rutes alternatives per a permetre que el trànsit de visitants siga fluid i utilitzaran sistemes d'àudio individualitzats per a evitar l'excés de soroll, respectant l'ordenança municipal quant a la prohibició de l'ús de megàfons i micròfons.

També et pot interessar

stats