València acollirà un congrés mundial sobre mobilitat sostenible

Impulsat per la Generalitat, se celebrarà a la ciutat del 21 al 23 de març

Cotxe elèctric enganxat a un punt de recàrrega al carrer
Cotxe elèctric enganxat a un punt de recàrrega al carrer / À Punt NTC

La ciutat de València acollirà entre el 21 i el 23 de març l'eMobility Expo World Congres, una trobada global impulsada per la Generalitat per a definir el futur de la mobilitat i l'evolució cap a la descarbonització i on participaran més de 5.000 executius i executives, 340 veus experts de tot el món.

El cap del Consell, Ximo Puig, inaugurarà dimarts el congrés, on han confirmat la seua participació empreses com Baleària, Ford, AirNostrum, Stadler, BP, Autoritat Portuària de València, Zeleros, Power Electronics, Renfe, AVIA, Toyota, Tesla o Cepsa i organitzacions com Espais Econòmics Empresarials (EEE), Institut de Tecnològic de l'Energia (ITE), Aeroport de Castelló, Universitat Politècnica de València (UPV) o StartupValencia.

Per al director general de Coordinació de l'Acció de Govern, Juan Ángel Poyatos, la Generalitat tindrà l'oportunitat de “projectar al món tot el que ha ocorregut ací en els últims anys”, i mostrar “per què som un referent i un espai idoni per a invertir en aquesta mena de mobilitat”.

També “facilitarà contactes amb multinacionals i inversors que estan desenvolupant projectes de mobilitat sostenible per tot el món, per a oferir-los la possibilitat que porten a terme aquestes inversions a la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat Poyatos.

Entre les activitats programades destaca la celebració del Fòrum Europeu de Bateries 2023, organitzat per l'Associació Europea de Fabricants de Bateries d'Automoció (Eurobat), que per primera vegada tindrà lloc a València i on participaran el president Ximo Puig i el CEO de PowerCo, Thomas Dahlem.

El fòrum d'Eurobat té lloc just abans que Espanya assumisca la presidència del Consell de la Unió Europea i s'hi debatran les polítiques i estratègies clau en aquest sector fins al 2024. En aquesta conjuntura, "València està cridada a ser un els hubs mundials en mobilitat sostenible amb l'objectiu d'aconseguir la neutralitat climàtica el 2050", ha indicat Poyatos.

En el programa de l'eMobility Expo World Congres' també s'han programat xarrades sobre “fabricació de bateries per a vehicles elèctrics (PowerCo), Hyperloop (Zeleros), viatges a la Lluna (Airbus), piles d'hidrogen (Iberdrola) o descarbonització del transport", ha apuntat el director general. En definitiva, es debatrà sobre "com seran els nous vehicles i les noves fonts d'energia".

Els fòrums de debats programats i les inscripcions al congrés poden consultar-se ací.

També et pot interessar

stats