València acollirà el pròxim ple del Consell Interterritorial de Salut

S'abordarà, entre altres aspectes, el pla per a l'ampliació dels serveis de salut bucodental en la cartera del Sistema Nacional de Salut

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, parla amb alguns periodistes després d'una reunió interterritorial
La ministra de Sanitat, Carolina Darias, parla amb alguns periodistes després d'una reunió interterritorial / J. Hellín (Europa Press)

El Consell Interterritorial de Salut, en el qual participen el Ministeri i les comunitats autònomes, se celebrarà aquest dimecres a València i abordarà, entre altres assumptes, el pla per a l'ampliació dels serveis de salut bucodental en la cartera del Sistema Nacional de Salut, que beneficiarà 7 milions de persones.

Segons ha informat Sanitat en una nota de premsa, l'ordre del dia de la reunió inclou el debat de tres projectes normatius i huit acords de millores del Sistema Nacional de Salut (SNS). En concret, s'abordarà l'aprovació de l'Estratègia de Vigilància de Salut Pública, l'informe anual de Violència de Gènere 2021 i el pla estratègic 2022-2024 del Pla Nacional enfront de la Resistència als Antibiòtics (PRAN).

Entre els projectes normatius que es posaran sobre la taula està la concessió de subvencions a entitats que treballen en programes supracomunitaris de prevenció i control de la infecció per VIH i altres infeccions de transmissió sexual.

I entre els acords que se sotmetran a votació, a més del pla d'ampliació de serveis de salut bucodental, estan els criteris de distribució de crèdits destinats a comunitats en el Pla d'Inversió en Equips d'Alta Tecnologia (INVEAT)i els de crèdits destinats al programa de reassentament i reubicació de refugiats.

També s'aprovaran els criteris per a la distribució de crèdits destinats a finançar el pla anual de treball 2022 de la Xarxa Espanyola d'Agències d'Avaluació de Tecnologies Sanitàries i Prestacions del SNS, el pla de formació en l'ús racional dels medicaments i el pla nacional de donació de medul·la òssia.

A més, segons Sanitat, s'informarà d'avanços en la transformació digital de l'Atenció Primària i la designació de nous centres per a la utilització dels medicaments CAR-T, en la lluita contra el càncer.

Sanitat afig que farà amb les comunitats autònomes un repàs de la situació epidemiològica i de la vacunació i es proposarà a Galícia per a representar a les comunitats autònomes en les reunions del Consell d'Ocupació, Política Social, Sanitat i Consumidors de la Unió Europea, en el segon semestre de 2022.

També et pot interessar

stats