El vaixell de rescat de Banksy trasllada els 200 migrants del Sea-Watch 4

El Louise Michel havia entregat divendres als guardacostes italians 49 migrants.

El Louise Michel'
El Louise Michel' / Europa Press

El vaixell de rescat Louise Michel, finançat per l'artista britànic de carrer Banksy, ha traslladat els quasi 200 migrants que transportava a un altre vaixell de salvament, el Sea-Watch 4, després que va necessitar les últimes hores la intervenció de la Guàrdia Costanera italiana per a desallotjar una part dels seus passatgers per sobrecàrrega a la coberta. "Acabem de transferir tots els nostres convidats al Sea-Watch 4, que ara porta a 350 persones a bord", ha explicat la tripulació en el compte de Twitter.

Tant el Louise Michel com el Sea-Watch 4 han triat el port de Borriana com a port base en les seues operacions de rescat al Mediterrani. Cap dels dos vaixells ha rebut permís per a desembarcar en port segur. "Exigim un lloc de seguretat per a atracar. Ara", ha afegit el Louise Michel, que ha confirmat que entre els migrants hi ha un mort, mort durant l'operació inicial de rescat. Aquest dissabte el Louise Michel havia emés una crida d'auxili per la seua incapacitat per a navegar, ja que estava sobrecarregat amb més de 200 persones salvades al Mediterrani central. Això va portar a la intervenció dels guardacostes italians per a alleujar el pes en coberta amb l'extracció de 49 migrants.

El Louise Michel va localitzar divendres passat a la zona marítima de responsabilitat maltesa una embarcació que transportava al voltant de 130 migrants, que va decidir traslladar a bord i que es van sumar als que ja transportava.

També et pot interessar

stats