El vaixell de l'ONG Sea Eye rescata 84 persones al Mediterrani central

Enguany 91.568 migrants i refugiats han arribat a Europa pel Mediterrani i 1.091 han mort en l'intent, segons l'OIM.

Rescat del vaixell Alan Kurdi, de l'ONG alemanya Sea Eye
Rescat del vaixell Alan Kurdi, de l'ONG alemanya Sea Eye / @seaeyeorg (Twitter)
29 de novembre 2019 - 10:55

El vaixell Alan Kurdi de l'ONG alemanya Sea Eye ha rescatat aquesta nit en dues operacions 84 migrants, entre ells una dona i un xiquet que es troben en condicions de salut preocupants.

L'ONG alemanya ha informar en Twitter d'un primer rescat de 44 persones, entre elles 21 dones i tres xiquets, que es trobaven en un vaixell a la deriva. Posteriorment, després de rebre un nova alerta, ha rescatat a altres 40 persones, entre elles tres dones i tres bebés.

Una de les dones estava inconscient, encara que a poc a poc ha anat millorant, mentre que un bebé de huit setmanes "es troba en estat molt delicat", i per això l'ONG ha demanat a Malta l'evacuació urgent d'aquestes persones.

Continuen així els rescats al Mediterrani central després que aquesta setmana el tonyiner espanyol Aita Mari, reconvertit en vaixell de salvament, va rescatar 78 migrants i va poder desembarcar a la localitat siciliana de Pozzalo cinc dies després. També va desembarcar aquest dimarts al municipi italià de Tàrent el vaixell de l'ONG espanyola Open Arms amb les 62 persones rescatades a la mar.

Segons l'Organització Internacional de les Migracions (OIM), enguany, fins al 13 de novembre, 91.568 migrants i refugiats han arribat a Europa pel Mediterrani i 1.091 han mort en l'intent. 

També et pot interessar

stats