El vaixell d'Open Arms es troba amb el Nuestra Madre Loreto

L'ONG realitzarà gestions de suport vital, a més de aportar queviures i assistència mèdica a tots els afectats.

El vaixell d\'Open Arms es troba amb el Nuestra Madre Loreto
El vaixell d'Open Arms es troba amb el Nuestra Madre Loreto

Gerard Canals, coordinador d'operacions de l'ONG Proactiva Open Arms, ha sigut entrevistat aquest matí en l'informatiu À Punt NTC Matí, on ha explicat la posició de l'organització davant el vaixell Nuestra Madre Loreto.

"En aquest moment estem a uns pocs minuts de l'embarcació, per a donar menjar i assistència mèdica", ha explicat Canals. L'embarcació fa una setmana que no pot atracar en cap port. El coordinador d'operacions de l'ONG ha afirmat que la prioritat ara mateix és "veure l'evolució de la situació i dels afectats. Necessitem donar-los suport".

A més, ha criticat la falta d'interès dels diferents governs involucrats, perquè, segons ha relatat, aquesta situació es podria haver solucionat "fa temps". També ha defensat la necessitat d'actuació "si la vida dels tripulants estiguera en perill; ho faríem en autorització o sense ella". L'ONG està treballant de manera conjunta amb una organització italiana.

"L'embarcació afectada es troba a 70 quilòmetres de Líbia, mai ha estat en aigües líbies". Amb aquestes paraules, Gerard Canals explicava la situació en què es troba Nuestra Madre Loreto. "Les aigües en les quals es troben són internacionals i no territorials. Per això, no hi ha cap norma que impedisca l'actuació d'equips de salvament". Canals ha tornat a recordar que, tot i que el govern espanyol negocia el desembarcament a Líbia, "el port d'aquest país no és segur per a un salvament".

Canals també ha indicat que l'objectiu del pesquer de Santa Pola és arribar a la costa espanyola, per a "desembarcar en un port espanyol, sense problemes de seguretat i sense cap mena de limitació per a tots els afectats". A més, ha recordat que entre els ocupants hi ha persones amb ferides o malaltes, i ha afirmat que el temporal encara podria empitjorar el seu estat i, per això, ha dit que "no ajudar a aquestes persones seria una violació del Conveni de Ginebra".

La vicepresidenta Mónica Oltra, en acabar el ple del Consell, ha fet una crida perquè els migrants siguen acollits ací i els pescadors tornen a casa. Oltra ha manifestat que des de la Generalitat volen insistir que "aquesta es una comunitat d'acollida".

La vicepresidenta ha subratllat que "tal com l'alcalde ha oferit el port i la ciutat de València, la Generalitat ofereix la Comunitat Valenciana com a terra d'acollida amb més motiu que mai, perquè volem que el nostre pesquer i la nostra tripulació torne a casa".

També et pot interessar

stats