El vaixell d'Open Arms espera a Cadis les ordes de capitania

Ecologistes en Acció demana el mateix zel professional amb els petroliers.

El vaixell d\'Open Arms espera a Cadis les ordes de capitania
El vaixell d'Open Arms espera a Cadis les ordes de capitania

L'embarcació de l'ONG Proactiva Open Arms es disposava a salpar divendres cap a Barcelona després de rescatar 87 immigrants i refugiats en aigües del Mediterrani davant de les costes de Líbia, quan va rebre instruccions de capitania marítima d'Algesires perquè tornara al port gadità.

En espera que demà els donen una explicació, Verdemar Ecologistes en Acció s'ha solidaritzat amb la tripulació i ha demanat a capitania que “es mulle” i plante cara a les embarcacions i els tracte a tots igual a la badia d'Algesires, en una clara referència als petroliers.

Òscar Camps, fundador de Proactiva Open Arms, qualifica d'insòlita la petició de capitania i lamenta que aquesta decisió els comporta “més dificultats” per a realitzar la seua labor, ja que hauran d'estar almenys fins dilluns dia 13 a Algesires, i la idea era arribar dissabte a Barcelona per a fer un canvi de tripulació i posar la nau a punt per a tornar a salpar cap a Líbia.

D'altra banda, l'Aquarius ha demanat hui a Europa que li assignen un port segur on desembarcar els 141 immigrants que salvà en aigües internacionals divendres.

L'Aquarius és el primer vaixell que quedà en el limbe després que Itàlia i Líbia li negaren desembarcar 629 persones, que finalment va acollir València.

Metges Sense Fronteres i SOS Méditerranée han sol·licitat un port que estiga prop perquè alguns dels 141 immigrants que porta a bord l'Aquarius “estan extremadament dèbils i desnodrits” i perquè el vaixell “puga continuar brindant una assistència humanitària que es requereix amb urgència”.

També et pot interessar

stats