Vagues als aeroports i a les estacions de tren per a tancar les vacances

A la Comunitat Valenciana s'han cancel·lat setze trens de llarga distància i tretze vols.

VÍDEO | Vagues als aeroports i a les estacions de tren per a tancar les vacances

El personal d’aeroports i estacions faran diverses jornades de vaga aquest cap de setmana, que coincideix amb el final d’agost i de les vacances per a moltes persones. Es calcula que 40.000 persones es voran afectades a tot Espanya per la cancel·lació de 222 trens i més d'un centenar de vols.

A la Comunitat Valenciana, setze trens de llarga distància no eixiran aquest cap de setmana a causa de les parades parcials de Renfe, convocades pel sindicat CGT. Afecten trajectes que connecten València i Alacant amb Madrid. 

Per aire, tretze vols, onze d'Air Nostrum i dos de Vueling, es quedaran a terra a l'aeroport d'Alacant-Elx. Serà a partir de la vesprada quan comencen les cancel·lacions. Es preveu que entre aquest divendres i el dilluns operen a l'aeroport alacantí i al de València 2.185 vols amb 360.000 passatgers. 

Aturades a Renfe

La CGT ha convocat aturades per a aquest divendres i diumenge. Les parades es faran efectives des de les 12:00 fins a les 16:00 hores, i des de les 20:00 fins a les 24:00 hores. Protesten perquè volen que es contracte més personal per a oferir així un servei ferroviari de millor qualitat. "Necessitem la incorporació de més treballadors i treballadores que permeta mantindre un servei ferroviari de qualitat", ha assenyalat en Les notícies del matí Juan Ramón Ferrandis, portaveu de CGT Renfe.

En els trens de rodalia els serveis mínims seran del 75% en hora punta i del 50% durant la resta de la jornada. En la resta de trens d'AVE i llarg recorregut, els passatgers dels combois cancel·lats podran embarcar-se en el següent que estiga disponible.

Vaga d'Ibèria i Ryanair

Les protestes dels treballadors en el sector aeronàutic, convocades pel personal de terra d'Iberia, esguitaran sobretot els passatgers dels aeroports de Barcelona i Madrid. Concretament, a Barcelona ja s’han cancel·lat entre divendres i dissabte més d’un centenar de vols de Vueling, companyia que presta servei a Ibèria. Això afectarà vora 18.000 passatgers. Una de les reivindicacions dels sindicats és que els treballadors temporals passen a ser fixes. 

La jornada de vaga a l'aeroport del Prat ha començat amb normalitat i amb un seguiment del 14,39%, segons l'aerolínia. A l'aeroport de Barajas el seguiment està sent de l'11,71% en les primeres hores. 

Diumenge i dilluns es veuran afectats els clients de Ryanair, ja que els tripulants de cabina han decidit fer vaga en protesta per un possible acomiadament de més de 500 treballadors. "S'ha de suspendre el tancament de les bases a Canàries i Girona, que s'aplique la legislació espanyola i es negocie un conveni col·lectiu", ha indicat també en Les notícies del matí David Martínez, secretari sindical d'USO Ryanair.

També et pot interessar

stats