La vaga dels taxistes col·lapsa el centre de València

En la segona jornada de vaga indefinida, molts taxistes s'han unit a la protesta.

Concentració de taxistes davant la Delegació del Govern a València

El trànsit ha sigut complicat durant tot aquest matí de dilluns 30 de juliol a les principals vies del centre de València. La vaga de taxistes començava a les 6:30 hores amb mobilitzacions a l'aeroport de Manises i en una zona comercial d’Alfafar, i es traslladava a les 8:00 hores a l’estació Joaquim Sorolla de València. Els taxistes s'han concentrat després al carrer de Colom, on es troba la seu de la delegació del govern a la Comunitat Valenciana. Els taxistes s'han parat a l'esmentat carrer amb la música dels seus aparells de ràdio a tota potència. A mesura que se'ls afegien més vehicles, els taxistes els rebien amb aplaudiments i amb el soroll dels seues clàxons.

Després d'haver bloquejat el carrer Colom des de migdia, els taxistes han decidit en assemblea alçar el tall de la circulació, encara que mantenen la vaga indefinida i avisen que dimarts continuaran les mobilitzacions en protesta per la concessió de les llicències de VTC.

Així mateix, en molts altres punts del cap i casal s'ha fet sentir la vaga, com ara als carrers del Pintor López o el del General Palanca, on només ha quedat lliure un carril per a la circulació, raó per la qual s'ha registrat trànsit lent al llarg de tot el marge dret de l'antic llit del Túria.

Pel que fa als aeroports, Aena ha informat que no hi ha servei de taxis per la vaga als aeroports d'Alacant-Elx i Manises.

El secretari de la Federació Sindical del Taxi de València i Província, José Juan López, ha assegurat que en la concentració no hi ha hagut cap tipus d'incident, perquè els taxistes volen demostrar que, amb contundència i de forma pacífica, poden aconseguir les seues reivindicacions; per això, diu que han repectat tots els pàrquings, carrers i encreuaments. No obstant això, ha advertit que si la posició del Ministeri de Foment durant la reunió prevista a Madrid és negativa, les accions de demà dimarts 31 de juliol seran molt més contundents, encara que sempre dins de la legalitat.

També et pot interessar

stats