La vaga de Renfe obliga a cancel·lar un 35% dels trens de rodalia

Aquesta és la primera de les quatre jornades de vaga previstes durant el període de vacances d'estiu.

Els majors retards s'han donat en el servei de rodalies

Aquest dimecres s'ha fet la primera de les quatre jornades de vaga que la CGT ha convocat durant el període de vacances d'estiu. Els trens més afectats han sigut els de rodalia, ja que se n'han cancel·lat un 35% durant els trams de parada, a pesar dels serveis mínims establits per Renfe. 

En la mitja distància, el servei mínim és del 65%, mentre que en l'AVE només s'han cancel·lat 8 trens de 82, la majoria de passatgers han sigut avisats i recol·locats en altres trens. En total, en les línies que connecten Madrid i València, s'han suprimit sis trens (l'Intercity que ix de València a les 8:10 h i el de les 21:03 h, l'AVE de les 19:10 h i l'Intercity que ix de Madrid a les 11:10 h, el de les 17:33 h i l'AVE de les 20:40 h); i dels que uneixen la capital amb Alacant, se n'han suprimit 2 dels 22 que havien d'eixir, l'AVE de Madrid a Alacant de les 14:45 h i el d'Alacant a Madrid de les 20:10 h. Els trens que uneixen la Comunitat Valenciana amb Barcelona i amb Andalusia no pateixen cancel·lacions.

Durant les quatre jornades convocades deixaran de circular 1.152 trens, dels quals 707 són de passatgers. 

La CGT reclama un augment de la plantilla i una reducció de les hores de treball a 37,5 hores setmanals. Han convocat altres tres parades per als dies 14 d'agost, 30 d'agost i 1 de setembre. 

També et pot interessar

stats