La vaga en Renfe amb més impacte de l'estiu cancel·la huit trens a la Comunitat Valenciana

En tot Espanya s'han suprimit 277 combois de viatgers i hi haurà aturades parcials de 12:00 a 16:00 i de 20:00 a 24:00.

VÍDEO | La vaga en Renfe amb més impacte de l\'estiu cancel·la huit trens a la Comunitat Valenciana

La vaga en Renfe convocada per a aquest dimecres ha obligat a cancel·lar 277 trens de viatgers dels 601 que tenien previst circular al llarg del dia, huit d'ells a la Comunitat Valenciana. Així, aquesta segona jornada de parades parcials de les quatre convocades a l'estiu es converteix en la de major impacte sobre el trànsit de passatgers, ja que coincideix amb l'inici del pont d'agost.

A la Comunitat Valenciana s'han suprimit huit trens d'alta velocitat i llarga distància dels 82 que estaven programats. És a dir, s'han quedat sense circular sis trens entre València i Madrid: dos AVE i quatre Intercity. També s'han eliminat dos AVE, un per sentit, entre Alacant i Madrid. Tot i això, la majoria de combois afectats per la vaga corresponen al servei de rodalia, tant a València, com a Castelló i a Alacant.

D'aquesta manera està tenint poca incidència en els viatgers de llarga distància i AVE, que han sigut avisats amb temps i han pogut reubicar-se en altres trens. Més molèsties, en canvi, estan patint els usuaris de rodalia, que s'han trobat amb cancel·lacions en arribar a l'estació.

Segons la CGT, convocant de la vaga, s'han cancel·lat a tot l'Estat 221 trens de mitja distància i 56 entre AVE i llarga distància. Tot i aquestes dades, Renfe no ha volgut precisar quins trens es veuen afectats amb motiu de la vaga.

Les parades parcials s'estan fent en dos trams: entre les 12:00 i les 16:00 hores, i entre les 20:00 i les 24:00 hores. El Ministeri de Foment ha fixat uns serveis mínims d'un 75% en hores punta en serveis de rodalia i del 50% en la resta de la jornada.

El delegat de la CGT en el comité d'empresa de Renfe, Juan Carlos Ferrandis, ha assegurat que la falta de personal afecta el servei de rodalies i la supressió de combois. Des de 2017 s'han suprimit més de 5.000 trens de rodalies i regionals.

Com a prova d'aquesta situació, Ferrandis ha denunciat que divendres passat es van suspendre el 26% de trens de rodalies a la Comunitat Valenciana, i dissabte, el 18%. Una situació que, a parer seu, necessita una reestructuració de l'empresa.

El sindicat CGT va convocar en juliol quatre jornades de vaga. Esperen unes xifres de seguiment similars a la jornada de vaga convocada el passat 31 de juliol, coincidint amb la primera gran operació eixida, que va xifrar en més del 85% per al primer torn i un poc menor per al segon.

També et pot interessar

stats