La vaga de Renfe cancel·la 1.152 trens

És la primera de les quatre aturades convocades durant el període de vacances.

La vaga de Renfe cancel·la 1.152 trens
La vaga de Renfe cancel·la 1.152 trens

Renfe celebra aquest dimecres la primera de les quatre vagues que la CGT va convocar durant el període vacacional. La principal conseqüència d'aquesta aturada suposa la cancel·lació de 1.152 trens, dels quals 707 són de passatgers (477 de mitjana distància i 230 d'AVE i llarga distància).

La vaga es deu al fet que la CGT reclama un augment de la plantilla, cosa milloraria el servei, i una reducció de les hores de treball a 37,5 hores setmanals.

Foment ha fixat uns serveis mínims per a rodalia d'un 75% en les hores punta i del 50% per a la resta del dia, encara que a la Comunitat Valenciana s'arribarà al 80% en les hores de màxima freqüència. Concretament, les aturades afectaran 8 trens de llarga distància dels 82 que hi havia previstos.

A més, no circularà el tren de llarga distància que cobreix la ruta Madrid-Alacant en cap dels dos sentits. La resta de trens suprimits es corresponen a AVE, Alvia i Intercity de la ruta Madrid-València. No tindran cancel·lacions les rutes València-Barcelona, València-Sevilla i València-Màlaga.

La resta de les aturades estan previstes per als dies 14 d'agost, 30 d'agost i 1 de setembre, coincidint amb els dies d'estiu que més trànsit registra el mitjà de transport, a causa de l'inici o el final de vacances dels usuaris del servei.

També et pot interessar

stats