La vaga de Renfe del 31 d'octubre afectarà 295 trens de mitjana i llarga distància i l'AVE

Durant la jornada de parades es garantiran els serveis mínims.

Foment ha decretat serveis mínims que garantisquen la mobilitat de viatgers i mercaderies
Foment ha decretat serveis mínims que garantisquen la mobilitat de viatgers i mercaderies / Renfe

La vaga de Renfe prevista per a demà, dimecres 31 d'octubre, vespra del pont de Tots Sants, afectarà la circulació de 295 trens de passatgers. En total, es preveu annul·lar 208 trajectes de mitjana distància i 87 de llarga distància i l'AVE.

La Confederació General del Treball (SFF-CGT) ha convocat la vaga en defensa d'un ferrocarril públic i per a la implantació de la jornada de 37,5 hores setmanals. La jornada d'aturada afectarà tant l'operadora ferroviària com Adif.  

El sindicat ha declarat en un comunicat que el dia 31 d'octubre “de 00:00 a 23:00 h, de forma massiva i encara que els serveis mínims ens priven d'un dret a la vaga, real, ens mobilitzarem per la defensa de les nostres condicions, per a millorar-les i pels nostres interessos com a classe treballadora”.  

En resposta, Renfe ha publicat una resolució “per la qual es determinen els serveis mínims per a assegurar la prestació del serveis essencials de transport ferroviari durant la vaga convocada per SFF-CGF”. D'acord amb els serveis de caràcter obligatori fixats pel Ministeri de Foment, el dia de vaga de dimecres es reduirà en un total de 295 trens:

En mitjana distància se suprimiran 208 trens d'un total de 589 programats, i en circularan amb normalitat 381. Això suposa un 65% del servei habitual.

Quant a l'AVE i llarga distància, s'anul·len 87 trens dels 401 afectats, és a dir, en circularan en serveis mínims 314, un 78% del nombre habitual.

Quant a mercaderies, la supressió n'afectarà 289 i circularan amb normalitat 82 trens del servei habitual, del total de 317. Això suposa una reducció del 26%.

Per hores, els serveis mínims se xifren en un percentatge del 75% en horari punta (de 06.00 a 09.00 h, de 13.30 a 15.30 i de 18.30 a 20.30) i el 50% durant la resta del dia, segons ha informat hui Renfe en el comunicat.

En el cas de la Comunitat Valenciana, la vaga afectarà 16 trens de llarga distància i alta velocitat dels 90 que circulen diàriament. Són les connexions Euromed i Talgo de València amb Catalunya, que perden 6 trens, 3 per sentit. La connexió de l'AVE amb Madrid, que tindrà 8 trens menys, 4 per sentit. I Alacant, que tindrà un tren menys d'alta velocitat a Madrid, en cada sentit. Pel que fa a les mercaderies, s'estableix un percentatge del 26% del servei habitual.

Quant als trens de Rodalies, en hores punta circularà el 75% del servei habitual i el 50%, la resta del dia.

 • Línia C1 - Gandia    82 trens diaris - 22 suprimits (11 per sentit)
 • Línia C2 - Xàtiva   94 trens diaris - 24 suprimits (12 per sentit)
 • Línia C3 - Utiel-Bunyol   50 trens diaris - 20 suprimits (10 per sentit)
 • Línia C4 - Xirivella-l'Alter   20 trens diaris - 8 suprimits (4 per sentit)
 • Línia C5 - Caudiel     8 trens diaris - 4 trens suprimits (2 per sentit)
 • Línia C6 - Castelló    82 trens diaris - 22 trens suprimits (11 per sentit)

En mitjanadistància circularan el 65% dels trens.

 • Alcoi  8 trens diaris - 4 suprimits (2 per sentit)
 • Tortosa  8 trens diaris - 4 suprimits (2 per sentit)
 • Utiel - Madrid  6 trens diaris - 2 suprimits (1 per sentit)
 • Terol - Saragossa 6 trens diaris - 2 suprimits (1 per sentit)
 • Alacant  8 trens diaris - 2 suprimits (1 per sentit)

Solucions per als viatgers afectats

Per als viatgers d'AVE/llarga distància i mitjana distància afectats per serveis mínims, Renfe ha establit les següents mesures de postvenda:

“Als viatgers afectats per trens suprimits se'ls oferirà, sempre que siga possible, viatjar en un altre tren en l'horari més aproximat a l'adquirit”.

“Si no desitgen realitzar viatge, podran anul·lar o canviar per a una altra data el bitllet sense cap cost. Les operacions d'anul·lació o canvi es poden realitzar en tots els canals de venda de Renfe”.

També et pot interessar

stats